У Вінниці відбулися два благодійних заходи 26 Грудня 2011 17:12

На останньому тижні у Вінниці відбулось одразу два масових благодійних заходи: акція «Крок до мрії» та аукціон на користь онкохворих дітей.

У рамках благодійної акції «Крок до мрії» до Дня святого Миколая, яка пройшла у ресторані «Art House», було нагороджено 16 талановитих дітей з неповних, малокомплектних та багатодітних родин двох вінницьких шкіл – № 18 та № 32. Нагороди вручали спонсори, серед яких були фронтмен гурту «ТІК» Віктор Бронюк, «Міс Україна-2011» Ярослава Куряча, заслужений художник України Володимир Козюк, директор тенісного клубу «Бомонд» Володимир Скоморовський та інші відомі вінничани.

А у театрі ім. Садовського пройшов благодійний аукціон на користь онкохворих дітей. Загалом було зібрано 270 тисяч гривень. Іграшки та різного роду сувеніри, створені дитячими руками, уходили за фантастичні для Вінниці суми. Наприклад, депутат Вінницької обласної ради Наталія Гетце придбала дитячу ляльку за 3 тисячі гривень. У межах своєї депутатської Програми підтримки людей з обмеженими можливостями вона долучилася і до організації та фінансування заходу.

– Причини, чому люди займаються благодійністю, різноманітні, – сказала Наталія Гетце. – Одні дають гроші просто тому, що їх про це просять, інші – з релігійних міркувань, з почуття вдячності, розуміння важливості роботи. Хтось, можливо, з метою отримати користь від цього чи стати відомим. Але я переконана, що все-таки більшість з тих, хто долучається до благодійності, у тому числі і я, щиро прагнемо допомогти тим, хто опинився у скруті, хто потрапив у біду. А онкологічна хвороба, особливо коли хворіє дитина – це справжня біда, тому що ціна питання тут – життя.

Існує думка, що про благодійність треба мовчати, бо інакше це схоже на саморекламу. На думку Наталії Гетце, це один з чисельних міфів, який потрібно розвіювати.

– Пропаганда благодійності сьогодні є важливою і потрібною. Потрібно залучати друзів, знайомих, ділитися ідеями, досвідом. Хтось допоможе матеріально, а хтось стане волонтером. Важливо те, що нас стане більше! І життя наше зміниться на краще. Адже співчуття і взаємодопомога – це саме те, що робить нас людьми! Благодійність пробуджує в людині почуття солідарності і відповідальності за те що відбувається поряд з нею, – підкреслила Наталія Гетце.

Свобода слова в Україні, Володимир Присяжнюк