У Миколаєві відбувся благодійний концерт 28 Грудня 2011 14:46

Майже 100 тисяч гривень зібрали службовці органів місцевого самоврядування своїми виступами на благодійному концерті, який уже п’ятий рік проходить під патронатом міського голови Володимира Чайки

Свій внесок у збереження життя маленьких миколаївців зробили сотні городян. Під час аукціону вдалося поповнити благодійний рахунок на 12 100 грн. Ще 84 тис. 242 грн 75 коп. перераховано на банківський рахунок і зібрано в залі театру. Гроші продовжують надходити. Так, на 20 грудня зібрано 96 тис. 342 грн 75 коп. Цього року зібрані кошти буде спрямовано на придбання автоматичного аналізатора газів крові та електролітів у реанімаційне відділення міської дитячої лікарні № 2, вартість якого — 110 тисяч гривень. Тож збирання коштів на обладнання не закінчилося, і всі охочі можуть переказувати кошти на спеціальний рахунок.

П’ять років поспіль благодійний вечір під патронатом міського голови Володимира Чайки збирає повний зал миколаївців, не байдужих до хворих дітей. На сцені виступають відомі городяни міста: мер Миколаєва Володимир Чайка та його заступники, депутати Миколаївської міської ради, допомагають їм також талановиті діти, демонструючи неабиякі естрадні таланти.

«Сьогодні можна було запросити зірок української естради і сказати, що ми робимо благодійний вечір. Та ми з вами зробили найголовніше — довірили одне одному свої серця, свої таланти і своє знання відповідальності за наше підростаюче покоління: за наших дітей та онуків. Сподіваюся, що всі присутні в цьому залі прийшли з теплом у серці та благодійністю: і депутати міської ради, і керівники підприємств та організацій. Справді, дуже втішно, що ми чуємо одне одного та протягом п’яти років робимо велику справу. Ще нікого, хто долучився до цієї доброї справи, не забуто в серцях людей і суспільства загалом», — зазначив на благодійному вечорі мер міста Володимир Чайка. Варто наголосити, що на самому благодійному концерті вперше на великий загал Володимир Чайка заспівав шлягер Миколаєва — пісню «Корабелы» (традиційною піснею Володимира Чайки є пісня «Белые крылья» В. Ободзинського. — Авт.).

Депутатський корпус Миколаївської міської ради розділився на тих, хто співав, і на тих, хто читав вірші. Так, секретар Миколаївської міської ради Володимир Коренюгін зачитав вірша Сергія Єсеніна «Лист до жінки», чим підкорив усіх жінок, які були присутні в залі: «По-перше, мені захотілося згадати молодість, тому що Єсенін — це відчуття молодості. Я дуже поважаю та люблю цього поета. Знаю дуже багато його поезій. А по-друге, ви ж розумієте, що в благодійних концертах виступають одні й ті самі люди, а це починає ставати шаблонним. Ось у цьому концерті брали участь депутати, а мені хотілося бути з ними. Я не вмію співати й танцювати, але я люблю Єсеніна. Якщо людям сподобалося, як я читав його, то я тільки радий. Це справді був порив душі — зробити щось добре та приємне. І мене особисто дуже потішило, що своїм виступом я долучився до такої доброї справи й хоч трохи допоміг у збиранні коштів на обладнання для дитячої лікарні».

Уперше свої таланти продемонстрували миколаївцям депутати Миколаївської міської ради Олег Крісенко та Віталій Брек. Останній під час виконання пісні «Давай запалимо на пам’ять свічки» запросив до танцю спочатку заступника міського голови Валентину Бондаренко, а потім дружину Володимира Чайки — Людмилу Чайку. «Це не підлабузництво, повірте мені», — додав, співаючи, Віталій Брек.

На завершення благодійного концерту, на сцені Миколаївського художнього академічного російського драматичного театру глядачі побачили також зірковий квінтет Миколаївської міської ради — на чолі із заступником міського голови міста Миколаєва Маргаритою Сапожніковою заспівали начальник Управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Деркач, начальник Управління охорони здоров’я Лариса Дергунова, начальник Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Лілія Заворотня і директор департаменту соціального захисту Сергій Бондаренко. Після виконання пісні «А жизнь продолжается» всі присутні в залі аплодували дебютантам стоячи.

Задля того, щоб зібрати якомога більше коштів, крім концерту, вже традиційно проходить аукціон, на якому кожен гість може придбати вподобану річ, яку створили митці міста разом із дітьми. Перший лот — диптих «Квітковий настрій», виконаний юними художниками з гуртка «Натхнення» 15-річною Дашею Мороз та 7-річною Аліною Клочко, — придбав за 1500 грн молодий чоловік Микола, житель Миколаєва. А найдорожчий та останній лот придбав мер міста Володимир Чайка за п’ять тисяч шістсот гривень.

Маргарита САПОЖНІКОВА, заступник міського голови Миколаєва:
— Благодійність завжди заохочувалася суспільством. Сьогодні, коли ми говоримо про кризу, про економічні проблеми, є люди, які мають можливість допомогти нашим медичним закладам, чому б ні? А ми, в свою чергу, готові брати участь у таких вечорах для того, щоб залучити кошти, яких немає в бюджеті, й вирішити певні проблеми міста.

Володимир ТОПЧИЙ, депутат Миколаївської міської ради, директор Миколаївського зоопарку:
— Такі заходи потрібно проводити не тільки до Нового року і Дня святого Миколая. Такі заходи — потрібні та важливі.
Вони не лише збирають гроші — вони об’єднують громаду. Це нагадує людям, що все-таки треба бути добрими і допомагати іншим. Я не брав участі в самому концерті, але придбав квиток і прийшов — тож таким чином зробив свій внесок у збирання коштів.

Олександр ДЕМ’ЯНОВ, депутат Миколаївської міської ради, головний лікар Лікарні швидкої медичної допомоги:
— У сучасному світі за нинішніх обставин ми бачимо, наскільки життя далеке від бажаних норм і стандартів. Тому такі заходи — це як віддушина для того, щоб хоч якось компенсувати нестачу тепла, турботи і в медицині, і в інших галузях нашого життя. Тому чим частіше ми будемо проводити такі заходи, тим краще.

Гліб ГОЛОВЧЕНКО, член виконкому Миколаївської міської ради:
— Я не дуже добре співаю, тому не беру участі в концерті. Але від моєї родини виступає моя маленька донька — Аліса. Їй дуже подобається брати участь у благодійних концертах, і змалечку ми привчали її до того, щоб допомагати тим, хто цього потребує. Пам’ятаю, як ми вперше попросили її вибрати іграшку, що була їй уже не потрібна, й віддати діткам з інтернату. Тоді їй було лише три роки, і це було справді проблематично, адже, як будь-яка дитина, Аліса хотіла гратися всіма іграшками й ніяк не могла вибрати ту, яку може віддати. Але через кілька днів вона все-таки це зробила. І сьогодні, в свої сім років, вона вже розуміє, що таке благодійність і що треба допомагати тим, хто цього потребує. Вона допомагає своїм співом, а ми всією родиною прийшли на концерт підтримати її та допомогти зібрати кошти на обладнання, купивши квитки на концерт. Благодійні концерти сьогодні — це не тільки допомога тим, хто потребує її сьогодні, а й виховання підростаючого покоління громадян, які розумітимуть важливість допомоги іншим не на словах, а на ділі. Це прищеплення моральних і духовних цінностей ще змалечку.

Тетяна ЧИСТЯКОВА, депутат Миколаївської міської ради:
— Коли на сесії Миколаївської міської ради секретар Ради Володимир Коренюгін оголосив, що планується проведення благодійного концерту і що всі депутати мають змогу взяти в ньому участь, я подумала: а чому б і ні? Чому б не спробувати взяти участь? Прийшла на першу репетицію. Спробувала щось заспівати, щось прочитати. Всі сказали, що мені підійде образ Снігової Королеви, і я погодилася. Дуже важливо, що це робимо ми, що своєю творчістю ми можемо допомогти хворим дітям. Турбота про дітей і жителів цього міста — це наша повсякденна праця. А тут, начебто через таку забаву, ми можемо реально допомогти.

Газета «День», Ольга ГЛУЩЕНКО, Тетяна ДЕНИСЕНКО, корпункт «Дня» в Миколаєві