Благодійники передали обладнання в Херсонську дитячу обласну клінічну лікарню 28 Грудня 2011 15:27

Благодійники передали обладнання в Херсонську дитячу обласну клінічну лікарню

21 грудня 2011 відбулося вручення медичного діагностичного обладнання для Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні від імені компанії «Данон» та Благодійного фонду Устина Мальцева. Був переданий прилад добового моніторування електрокардіограми (ЕКГ) за Холтером, який був придбаний на гроші, зібрані учасниками другого благодійного марафону «Пробіг з вірою в серці», який відбувся 24 вересня 2011 року. На цій благодійній акції було зібрано понад 76 000 гривень, що на 6 000 більше, ніж у 2010 році.

Цей прилад дозволяє записувати ЕКГ протягом доби. На грудній клітці пацієнта розташовують одноразові електроди-«липучки». До них приєднують кардіорегістратор, який кріпиться на поясі. Розміри приладу 5х8 см, вага 150 г, що не доставляє особливого дискомфорту людині. Цей прилад особливо зручний, так як він може знімати показання на будь-якій відстані. За словами Покачалова Алли, завідуючої відділенням функціональної діагностики, дитина може займатися звичними справами, в той час як прилад буде робити свою роботу. Так само прилад зручний тим, що знімати показання ЕКГ можна з дітей, які не можуть самостійно пересуватися.

Раніше в ХОДКБ був всього один прилад Холтерівського моніторування, що створювало черги. Тепер же два прилади дають можливість своєчасного проведення досліджень маленьких пацієнтів, отже – попередження летального результату.

Серцеві хвороби серед дітей та підлітків вже давно хвора тема. Ми дізнаємося, що зупинилося серце у маленького українця тільки тоді, коли це висвітлюється працівниками мас-медія. Зазвичай це трапляється, як нам показують журналісти, на уроках фізичного виховання. Насправді, ситуація набагато складніше! Щороку в Херсонській області через хвороби сердечка вмирає близько 10 дітей. І тільки 1-2 на уроках фізичної культури. Як сказала Козина Таміла, кардіолог в ХОДКБ, причинами таких захворювань є безліч факторів:
– Малорухливий спосіб життя;
– Неправильне харчування;
– Екологічна ситуація в країні;
– Шкідливі звички (тютюнопаління, алкоголь);
– Спадковість та інші.

Херсонський дитячий кардіоревматологічний центр – єдиний в області, де виявляється і амбулаторна, і стаціонарна допомога діткам з усіма видами патології серця і всіма ревматичними захворюваннями. Це говорить про те, що в цій установі надається лікування для дітей не тільки з Херсона, а й області!

– Я хочу подякувати всім херсонців, які взяли участь у благодійній акції «Пробіг з вірою в серці». Тільки завдяки їм ми змогли передати таке необхідне обладнання в ХОДКБ … Це ще одна перемога для нашого суспільства, для діток, які мають проблеми з серцем, і для мене. Це не останній проект, який націлений на охорону здоров’я дітей. У майбутньому ми будемо підкорювати все нові вершини, так як здорові діти – наше майбутнє!


Галерея (3 фото)

* Для перегляду клікніть на фото