Lady GaGa очолила рейтинг найщедріших зірок 29 Грудня 2011 11:14

Американська поп-співачка Lady GaGa очолила щорічний список Топ-20 зірок, які активніше за інших займаються доброчинністю.

Рейтинг добрих знаменитостей (Celebs Gone Good) був складений некомерційною організацією DoSomething.org (Зроби що-небудь).

Lady GaGa посіла перше місце в топі другий рік поспіль і, як пише Billboard, була відзначена за зусилля по боротьбі за права геїв, ініціативи щодо викорінення СНІДу та бідності, а також створення власного доброчинного фонду Born This Way Foundation.

Друге місце в списку посів 17-річний канадський співак Джастін Бібер, що перебував у минулому році на десятій сходинці. Музикант активно співпрацює з організацією Pencils of Promise, що будує школи в Лаосі, Нікарагуа і Гватемалі, а також перерахував частину доходів від продажу свого парфуму і альбому Under The Misteltoe на благодійність.

На третьому місці – актор Джордж Клуні, який бере активну участь у боротьбі за права людини у Судані.

Далі йде акторське подружня пара Вілл і Джада Сміт: вони фінансують через свій власний фонд освітні проекти в США. Приміром, почувши нещодавно, що зі школи в місті Філадельфія були вкрадені комп’ютери, фонд протягом 24 годин купив для неї понад 20 нових комп’ютерів Apple.

Замикає першу п’ятірку кіноактор Леонардо Ді Капріо, відомий тим, що бере участь у різних екологічних програмах і є послом Міжнародного фонду захисту тварин.

Далі в рейтингу найщедріших зірочок йдуть: (з 6 по 20 місце): Метт Деймон, Елен ді Дженерес, Бред Пітт і Анжеліна Джолі, Дуайт Ховард, Демі Ловато, Шакіра, Ештон Катчер і Демі Мур, will.i.am, Блейк Шелтон і Міранда Ламберт, Нік Кеннон, Леа Мішель, Деніел Редкліфф, Майлі Сайрус, Coldplay і Тейлор Свіфт.

Корреспондент.net