У Голландії влаштували веселу благодійну акцію 29 Грудня 2011 13:04

Різдвяне диво для тих, кому воно дуже потрібно. У Голландії напередодні свят влаштували веселу благодійну акцію – дискотеку, реаліті-шоу та концерт за заявками одночасно. І зібрали при цьому величезну суму в фонд Червоного хреста. Яким же було це шоу.

– Провінційний голландське місто, якась будка на центральній
площі, а навколо неї – чи не вечірка року. І весь цей ажіотаж навколо одного благодійного події "Серйозна заявка".

Ця назва радіопрограми, вірніше тижневого радіомарафон. Троє діджеїв живуть в прозорому будинку і виконують заявки слухачів. За гроші: одна пісня – ні багато ні мало 10 євро. А найголовніше, що весь тиждень хлопці голодують.

Коен, Герард та Тимур – ці хлопці добровільно погодилися взяти участь в радіо-реаліті. Шоу настільки популярне в Нідерландах, що після нього нікому невідомі радіоведучі стають справжніми зірками. З ними фотографуються фанатки, а в гості в скляний будинок приходять знамениті музиканти та актори.

Бен Хаудек, продакшн менеджер проекту "Серйозна заявка":
– Насправді ми і уявити собі не могли, яким масштабним стане цей проект. Ми просто хотіли зробити щось хороше для нужденних людей, зібрати гроші. Спочатку все було дуже дрібно, а потім розрослося

Стартувала "Серйозна заявка" вісім років тому. Ідея народилася у діджея, який хотів зібрати кошти для Червоного хреста. Свідомі мешканці Нідерландів охоче жертвували солідні суми дітям, хворим малярією і постраждалим від протипіхотних мін. "Цього разу для мами" – такий слоган акції в 2011м. Африканським матерям, які залишилися без чоловіків і містить сім’ю – несуть пожертви всі – від малого до великого.

Люк, школяр з Амстердама:
– Я висипав з скарбнички 26 євро, це були мої заощадження на кишенькові витрати. Але не шкода віддати їх в ім’я доброї справи.

Монетки з скарбничок і заявки радіослухачів з головного джерела доходу за кілька років перетворилися на додатковий. Великі компанії влаштовують аукціони, залучають меценатів, на площі йде жвава торгівля сувенірами з назвою популярного радіошоу.

Рапа Сайвена, домогосподарка з Утрехта:
– Я купила для себе светр, ось такий. А моя дочка – червону футболку. Це дуже цікава подія, зараз кінець року, так весело, стільки людей зібралося на маленькій площі заради благодійності і задоволення.

Заради задоволення під час зимових свят на площі співають і танцюють тисячі людей. І з кожним роком збирають усе більше коштів. Вісім мільйонів і шістсот тисяч євро – ця фантастична сума зібрана за одну лише минулий тиждень надійде в Червоний хрест – обіцяють організатори.

Подробиці-ТБ, кореспондент Оксана Кундіренко