30 листопада 2021 року відбудеться #ЩедрийВівторок 29 Листопада 2021 13:56

#GivingTuesday — міжнародний благодійний рух. День, який надихає робити добрі справи та популяризує культуру благодійності.

#ЩедрийВівторок — це Всеукраїнський день добрих справ, який є частиною глобального руху #GivingTuesday. У 2018 році Україна підписала меморандум про співпрацю з головним офісом.

#ЩедрийВівторок у світі виник у 2012 році з простою ідеєю — спонукати людей творити добро. За останні 8 років ця ідея переросла в глобальний рух, який надихає мільйони людей об’єднуватися заради добрих справ.

У 2021 році #ЩедрийВівторок відбудеться 30 листопада. Хоча #ЩедрийВівторок відбудеться 30 листопада, кампанія може тривати набагато довше. Міжнародний досвід показує, що кампанії, які починаються до #GivingTuesday або з #GivingTuesday, стають значущою частиною діяльності та початком чогось великого. Метою Щедрого Вівторка є об’єднання людей навколо благодійності, розвиток культури благодійності серед українців та впровадження новоїзвички дарування.

Як долучитися до Щедрого Вівторка?

У кожного є можливість поділитися. Ти можеш поділитися часом та досвідом, грошима, чи просто зробити добру справу: допомогти продуктами, одягом або навіть обійняти людину, якій потрібна твоя підтримка.

Поділись своїм часом. Наприклад, ти можеш стати донором крові, перебрати речі та віддати тим, хто цього потребує, чи здати на переробку.

Поділись талантом. Фотографуєш, малюєш, вишиваєш, пишеш або робиш що завгодно круто? Твоя суперсила може допомогти некомерційним організаціям, благодійним фондам або соціально відповідальному бізнесу.

Поділись грошима. Це просто, швидко та дієво. Тільки обирай перевірені методи: налаштуй щомісячне списання коштів на користь організації чи обери проєкт на dobro.ua.

Поділись інформацією. Як люди дізнаються про добрі справи, якщо про них не говорити? Розповідати про благодійні ініціативи та акції — це теж добра справа, яка допоможе організаціям у промоутуванні проєктів.

Будь-хто та будь-де може взяти участь та зробити внесок у благодійність так, як вважає за потрібне. Не існує жодних мінімальних вимог або обмежень щодо того, як робити добрі справи.

Кожен акт благодійності має значення, тому що наша сила в спільних діях. #ЩедрийВівторок об’єднує людей усіх національностей, релігій та соціальних статусів.

30 листопада:

  • 30 листопада напиши пост на сторінці організації, що сьогодні #ЩедрийВівторок та про необхідність розповідати про добрі справи. Також не забувай продублювати його на особистих сторінках;

  • Домовся з аудиторією та передай їм естафету розповідей про добрі справи. Закликай інших (колег, друзів та донорів) розповідати свої історії добрих справ або поширюй інформацію твоєї діяльності з тегом сторінки Щедрий Вівторок та #ДоброМаєЗвучатиГолосно, щоб мати більше шансів отримати від нас благодійну пожертву;

  • Найбільше шансів отримати допомогу матимуть ті організації, про які написали найбільшу кількість дописів. Ми обиратимемо переможців і обов’язково звертатимемо увагу на якість дописів та кількість лайків.

УСІ ДЕТАЛІ ТУТ , на сайті ЩЕДРОГО ВІВТОРКА та ФБ. сторінці ЩЕДРОГО ВІВТОРКА.