«6000 Різдвяних усмішок» 12 Січня 2012 11:29

 Саме стільки дорослих і дітей стали гостями щорічного Різдвяного Фестивалю в Керчі.

«Різдвяний фестиваль» проводить Керченське відділення міжнародної благодійної організації «Глобальне сприяння – Україна» – «Глобальне сприяння – Керч».

П’ять років тому ми стали ініціаторами нашого першого Різдвяного Фестивалю і, підтримуючи цю традицію, цей рік не став винятком.

Цього року у нас з’явилася можливість запросити близько 3500 дітей на наш Фестиваль, (що майже вдвічі більше ніж торік). Щорічно на Різдвяний Фестиваль ми запрошуємо дітей та учнів міста Керчі та сільських шкіл Багерово, Чистопілля, Приозерне, Жовтневе.

Нашими постійними гостями Фестивалю стали Керченська спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів, Керченська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат та Дитячий будинок для дітей дошкільного та шкільного віку міста Керчі.

Нас дуже радує, що у проведенні Фестивалю в нашому місті допомагають керчани, як приватні особи як добровільних помічників, так і організації. Особливу подяку хотілося б виразити адміністрації ДК Корабелів, дитячому кафе «Мульти-пульти» за допомогу в організації шоу, театру Місії милосердя «Еммануїл», який вже не перший рік дарує дітям святкові вистави. Велике спасибі ТРК Бриз і КерчьNET за інформаційну підтримку.

Окрема особлива подяка Шотландської організації «Blythswood Care», яка надала подарунки на цей Фестиваль. Історія цих подарунків по-справжньому різдвяна: їх збирають прості Шотландські сім’ї. Щороку перед святами діти разом з батьками йдуть до магазину і купують подарунки для своїх однолітків, щоб привітати їх з Різдвом. Дуже часто в кольорові коробочки діти кладуть записки зі своїми іменами і поздоровленнями. Це гарна традиція виховує в дітях турботу до людей і любов до добрих справ. Ми думаємо нам є чого в них повчитися!

Завдяки цій організації тисячі різдвяних подарунків вирушають до маленьких адресатів по всьому світу в Європу, Африку та Азію.

Подібні невеликі вистави з роздачею подарунків ми проводили в селі Горностаївка та с.м.т. Леніно. У проведенні цих заходів нам допомагали адміністрація Горностаївської ЗОШ та працівники Ленінського районного центру дитячої та юнацької творчості, за що їм особлива подяка.

Усього в організації Різдвяних заходів у Керчі та селах було задіяно близько 40 добровільних помічників і роздано близько 3500 подарунків.

Міжнародна благодійна організація «Глобальне Сприяння»