Британські лідери основних партій готові віддати 10% статку на благодійність після своєї смерті 16 Січня 2012 17:03

Десята частина стану кожного з трьох лідерів основних британських політичних партій (консерватор Девід Кемерон, ліберал-демократ Нік Клегг і лейборист Ед Мілібенд) після смерті буде спрямована на благодійні цілі, пише в понеділок британська газета Daily Mail.

Політики збираються піти на такий крок в рамках кампанії Legacy10, що закликає британців виділяти гроші на добрі справи.

З квітня цього року 300 млн фунтів стерлінгів (близько $ 460 млн) на рік буде виділятися урядом на благодійні потреби, щоб підвищити інтерес до філантропії в країні.

Н. Клегг зазначив, що програма Legacy10 приваблива через свою простоту. Людей просять зробити додатковий внесок їх улюбленим культурним або благодійним організаціям, додав він.

Ряд заможних бізнесменів Британії вже висловив бажання брати участь у благодійній кампанії. Серед них значаться засновник авіакомпанії Virgin Річард Бренсон, голова ради директорів компанії British Gas Роджер Карр, а також голова найбільшого в світі оператора аеропортів ВАА Найджел Радд. Не чужі благодійності і банкір Якоб Ротшильд, а також видатний діяч британського олімпійського руху Себастьян Коу.

Влада заохочують благодійність і за рахунок зниження ставки податку на спадщину для спадкоємців тих осіб, які виділять частину коштів за заповітом на добрі справи. Так, починаючи з квітня ставка податку для спадкоємців будь-якого заповідав не менше 10% оподатковуваного майна на добродійність складе 36%, а не звичайні 40%.

В даний час 74% британців підтримують благодійні організації протягом свого життя, але лише 7% населення країни згадує їх в заповітах.

Британські журналісти спробували порахувати, скільки грошей отримають благодійні заклади після смерті політичних лідерів країни, однак підрахунки були ускладнені, так як політики розкривають не всі свої доходи.

Наприклад, зарплата Д. Кемерона на посту прем’єра складає 142,5 тис. фунтів ($ 220 тис.) на рік, але його стан оцінюється як мінімум в декілька мільйонів. Члени кабінету міністрів, такі як М. Клегг (віце-прем’єр), отримують близько 134,6 тис. фунтів на рік, приблизно стільки ж заробляє і Е. Мілібенд.

FINMARKET.RU