Пройшов заключний гала-концерт V фестивалю дитячої творчості «Острів Різдва» 17 Січня 2012 18:47

Пройшов заключний гала-концерт V фестивалю дитячої творчості «Острів Різдва»

13 січня 2012 пройшов заключний гала-концерт, на якому стали відомі переможці V фестивалю дитячої творчості «Острів Різдва». Даний захід відбувався в Херсонському обласному театрі ляльок, де зібралися учасники з двадцяти світських і церковних шкіл міста Херсона. Але 5 років тому, коли такий захід тільки зароджувалося, фестиваль охоплював тільки навчальні та церковні заклади, які розташовані на Островського районі в Херсоні (звідки, власне, і назва).

Сьогодні – це близько п’ятисот учасників, які представляли номери на Різдвяну тематику. Переможцями цього року стали: Херсонська гімназія № 3, ЗОШ № 16 з поглибленим вивченням мов національних меншин, танцювальний колектив ЗОШ № 21 з поглибленим вивченням інформатики та математики, ЗОШ № 41, вокальний ансамбль «Сузір’я», Таврійський ліцей мистецтв, Центр дитячої та юнацької творчості Комсомольського району, Херсонський центр позаурочної роботи, музична школа № 1, вокальний ансамбль «Зорепад» Херсонської будинку дитячої творчості, Недільна школа Свято Касперівського храму і Манякін Богдан, учень ЗОШ № 10.

Голова Благодійного Фонду, Устин Мальцев, завжди підтримує такі програми:
– Необхідність даних проектів дитячої творчості дуже велика для нашого суспільства. Я дуже щасливий, тому що все більше і більше дітей підключається до цієї роботи. Ми бачимо, скільки прекрасних робіт щорічно поповнюють сегмент народної творчості дітей. Це слід розвивати, тому що це і є культура нашого суспільства в майбутньому. Величезне значення також має те, що був запущений соціальний проект «Діти дітям», коли діти їздять по дитячих будинках і лікарнях і показують Різдвяні вистави. Це говорить про те, що людський сегмент служіння притаманний вже у маленьких дітей. Це те головне що необхідно виховувати в дітях!

Слід висловити подяку духовенству та Херсонській інтелігенції, які виступили підтримкою заходу, але окреме «спасибі» заслуговує священик Іван Гордієнко, який є автором ідеї. Також проект проходить за підтримки Херсонського голови Володимира Сальдо, секретаря міської ради Бережний Зої та Фонду Устина Мальцева та з благословення Архієпископа Херсонського і Таврійського Іоанна.


Галерея (15 фото)

* Для перегляду клікніть на фото