Член АБУ – Благодійний фонд «Міст» імені Михайла Савенка» допомагає під час війни 8 Квітня 2022 16:08

Асоціація благодійників України об’єднує 48 благодійних, волонтерських, громадських організацій та фізичних осіб. Під час війнинаші члени об’єднані ще однією місією – дати відсіч російським окупантам, здобути перемогу, відстояти цілісність нашої держави – і роблять вони це на своєму доброчинному фронті. За 44 дні війни члени асоціації активно надавали допомогу там, де її потребували і тим, хто її потребував – на фронті, для лікарень, для ТрО, для постраждалих цивільних та військових у ході війни.

Ми хочемо ознайомити всіх з благодійною та волонтерською діяльністю членів нашої асоціації під час війни.

Благодійний фонд «Міст» імені Михайла Савенка» – член Асоціації благодійників України з 2014 року, президент  фонду – Сергій Ісаєнко – член Правління ВБО «Асоціація благодійників України» з 2021 року. Фонд опікується 16 підшефними дитячими та соціальними закладами Хмельницької області. Разом із Асоціацією благодійників України фонд реалізував ряд спільних благодійних проєктів та акцій, є неодноразовим лауреатом та переможцем регіонального конкурсу «Благодійна Хмельниччина». З початком вторгнення росії на територію України, у 2014 році, Дмитро Савенко (засновник фонду) почав особисто надавати допомогу, а саме передачу амуніції та обладнання, Державній прикордонній службі України. З початком повномасштабної війни – фонд продовжує реалізовувати свою доброчинну місію, надаючи комплексну допомогу потребуючим та постраждалим.

За 44 дні війни Благодійний фонд «Міст» імені Михайла Савенка»не припиняє співпраці з підопічними закладами, але наразі (разом з партнерами) зосередилися на допомозі ЗСУ, підрозділам тероборони на місцях, надає допомогу постраждалим родинам під час війни, які змушені були залишити свої домівки та оселилися тимчасово на території Кам’янець-Подільського району та громади Хмельницької області.

  • разом з партнерами запустити виготовлення маленьких протиколісних їжаків. Частину з яких було передано кам’янецькій Нацгвардії, мерії міста, райраді.
  • забезпечили пошив балаклав та інших необхідних речей бійцям. Практично всі бійці підрозділів терооборони міста і району в балаклавах, пошив та доставку яких забезпечив фонд разом із партнерами.
  • разом з партнерами налагодили закупку спальників по вартості, яка вдвічі нижча за ринкову.
  • у просторі розвитку «StarHouse» започаткували та активно проводять серію безкоштовних майстер-класів для дітей переселенців, які приїхали до Кам‘янець-Подільського району, втікаючи від війни.
  • постійна допомога селам району, зокрема громадіта закладам села Лісоводи, звідки беруть корені засновника фонду. «Фури добра» фонду, разом з партнерами, постачають керамічну плитку, будівельні матеріали, смаколики, ліки, миючі та дизенфікуючі засоби, новий дитячий одяг.
  • завдяки фінансовій підтримці фонду та партнерів розпочали виробництво матраців та ліжок для пунктів розташування тимчасово переміщених родин.

Тисячі кілометрів у дорозі, тонни гуманітарної допомоги, співпраця з десятками партнерів, безсонні ночі та невтомна праця дають змогу Благодійному фонду «Міст» імені Михайла Савенка» забезпечити необхідним як військовослужбовців, ТрО, так і переселенців та мешканців району.

#CharityHelpUA #АБУ #Благодійна_Україна

#Члени_АБУ_під_час_війни #БФ_»Міст»

Фото взяті зі сторінки фб.- Сергій Ісаєнко