Другий етап акції «Допоможи врятувати дитину!» триває 20 Січня 2012 13:48

Мистецтво заради життя! Під цим дивізом з 18 листопада 2012 р. до 15 лютого 2012 р. в Херсонському обласному художньому музеї ім. О.О.Шовкуненка триває акція «Допоможи врятувати дитину!», спрямована на збір благодійних пожертв для дітей, які проходять лікування з діагнозом «ЛЕЙКОЗ» в Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні. Ініціатори акції: Художній музей ім. О.О.Шовкуненка та Фонд розвитку громади м. Херсона «Захист».

В підтримку акції в Художньому музеї проходять цікаві мистецькі виставки. Тому для всіх, хто бажає допомогти хворим дітям, є можливість познайомитися з творами талановитих майстрів образотворчого мистецтва, сповнити свій настрій та свою уяву різнобарв’ям палітри фарб втілених у роботах художників.

Особливо захоплюючою є виставка колекції Димківської іграшки, як одного з найпопулярніших і всесвітньо відомих народних художніх промислів. Свистульки і кульки представляють найбільш давній вид димківської іграшки, пов’язаний у своїх витоках з язичеською символікою плодотворності. Очевидно, нею ж було обумовлено перевагу образів жінок з дітьми, домашніх тварин і птахів. Розписи димківської іграшки нарядні і декоративні, вони занурюють глядача в спогади про дитинство, в добрі казкові фантазії.

Виставка «Мандрівки містами світу» може мати ще другу назву «Образ Міста в мистецтві ХХ сторіччя». Міста, великі і маленькі, кожен з яких має своє обличчя, та люди, їх мешканці, стали темою для творів багатьох митців. Разом з художниками ми подорожуємо по різних містах, відчуваючи їх дихання, миттєвий настрій, романтику буденності. Експозицію доповнюють скульптурні твори, які створюють образи мешканців міста.

Мистецтво чекає своїх поціновувачів в стінах музею, щоб сповнити їх серця та душі емоціями, кольорами, яких так не вистачає в зимових буднях. Мистецтво запрошує всіх не байдужих допомогти зібрати кошти на лікуванняя хворих дітей, які, на сьогодні, не мають можливості побачити твори майстрів. Допопожіть хворим дітям! Подаруйте їм шанс у майбутньому насолоджуватися мистецтвом!

ЗАХИСТ