УкрСиббанк дарує ігрові майданчики дитячим будинкам по всій Україні 24 Січня 2012 12:30

Третій рік поспіль банк спільно з Міжнародним благодійним фондом «Лікар.Iнфонд» на новорічні свята дарує вихованцям дитячих будинків та інтернатів нові спортивно-ігрові майданчики. Вже цієї весни 700 дітлахів з 6 дитячих будинків зможуть проводити своє дозвілля на нових гойдалках, турніках, та гірках.

«Вперше ми вирішили зробити такий подарунок малюкам у розпал кризи 2008 року. Для банку, як і багатьох інших компаній, це був складний час. Але ми розуміли, що поруч з нами є ті, хто потребує турботи й уваги, ті, кому чекати допомоги просто немає звідки. І в першу чергу це діти, позбавлені піклування рідних людей. Саме тоді банк вирішив замість купівлі новорічних сувенірів для клієнтів, зробити справжній подарунок малюкам – побудувати сучасні майданчики, де діти зможуть проводити активне вуличне дозвілля, отримуючи такі необхідні їм позитивні емоції та турботу», – розповів Голова Правління УкрСиббанку BNP Paribas Group Філіп Жоанье.

Сьогодні завдяки проекту «Розумна благодійність» вже понад 1600 малюків грають на безпечних майданчиках. За два роки банк облаштував 16 спортивно-ігрових комплексів для дитячих будинків у різних куточках України. До цього майданчики були відсутні або перебували в аварійному стані, й грати на них було просто небезпечно.

«Цього року ми побудуємо нові ігрові комплекси, як в обласних, так і районних центрах. Нам важливо, щоб навіть у невеликому містечку діти, які навчаються і живуть у дитячих будинках, притулках та інтернатах відчули, що про них піклуються, що вони потрібні», – продовжив Філіп Жоанье.

Цього року спортивно-ігрові майданчики будуть встановлені у Чернігові, Луганську, Сумах, Івано-Франківській, Харківській та Черкаській областях.

«УкрСиббанк, який три роки тому став піонером проекту «Розумна благодійність», показав гарний приклад, як можна дієво допомогти дітям. Часто під новорічну ялинку бізнес готовий виділяти малюкам солодкі подарунки: шоколадки і мандарини, але все це разові витрати, які насправді не говорять про соціальну відповідальність компаній. Солодощі нещадно псують здоров’я малюків і забуваються наступного ж дня. А новий спортивний або ігровий майданчик принесе дітям радість і прослужить довгі роки, – розповідає виконавчий директор МБФ «Лікар.Інфонд» Лариса Слюнченко. – Дякуємо УкрСиббанку за підтримку цього проекту і в 2012 році, і сподіваємося, що до нас приєднаються й інші меценати».

УкрСиббанк