Відбулось онлайн засідання Оргкомітету Національного конкурсу “Благодійна Україна-2021” 16 Травня 2022 16:17

13 травня 2022 року в онлайн режимі відбулось засідання Оргкомітету Національного конкурсу «Благодійна Україна-2021», на якому підбили підсумки конкурсу. Загалом Оргкомітет прийняв та зареєстрував 444 заявки із різних регіонів України.

Члени оргкомітету обговорили та внесли ряд доповнень щодо системи оцінювання отриманих заявок та подальшу роботу Національної експертної ради. Було вирішено оптимізувати кількість номінацій, зокрема у тих номінаціях, де отримано невелику кількість заявок, шляхом перенесенняїх у інші номінації.

Під час засіданняобговорено формат проведення цьогорічної церемонії нагородження найкращих волонтерських та благодійних ініціатив за минулий рік. Було домовлено, що церемонія нагородження пройде в онлайн режимі, конкретна дата оприлюднення переможців буде оголошена додатково на офіційному сайті конкурсу.

Зважаючи на військовий стан, в якому перебуває Україна з початку масштабного військового вторгнення та тимчасову окупацію деяких регіонів України, було прийнято рішення відмінити проведення у цьому році усіх регіональних конкурсів. Окремі регіональні ініціативи, за рішенням Оргкомітету, будуть відзначені додатковими спеціальними відзнаками.

Оргкомітет конкурсу прийняв рішення не визначати переможцяу номінації “Народний благодійник”. Натомість в рамках реалізації проєкту Асоціації благодійників «Янголи перемоги» #янголи_перемоги вирішено нагородити спеціальною відзнакою «Янголи перемоги»(малий бурштиновий Янгол)волонтерів України, які з перших днів війни були задіяні в активну роботу, та внаслідок військових дій загинули або постраждали під час своєї волонтерської роботи.