Урочисте відкриття Ukraine Assistance Fund в США 28 Червня 2022 15:51

Дорогі друзі та колеги,

Ділимося з Вами приємною новиною – 26 червня 2022 року ВБО «Асоціація благодійників України» у Брукліні (США) презентувала офіційне представництво АБУ в США – Ukraine Assistance Fund (Фонд Допомоги Україні). UA Fund – офіційно зареєстрований у США як неприбуткова організація.

У старовинному будинку по вулиці 1620 Ditmas Ave в Брукліні було урочисто презентовано діяльність організації. Презентація розпочалась музичним етюдом N.5 Людвіга Шітте у виконанні Таїсії Максимчук та гімнами США і України. Перед поважним зібранням виступив Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук, який ознайомив усіх із багаторічною роботою Асоціації благодійників України та презентував фонд, який є її представництвом в США. Присутнім було представлено частину ради директорів новоствореного фонду: віце-президенток Іванну Лотошинську та  виконавчу директорку фонду Марину Крупицьку.

В рамках урочистої події було представлено проект створення фондом українського інформаційно-культурного центру у приміщеннях, в яких проводилась презентація. Завданнями цього центру стане презентація в США України та провідних українських благодійних структур, проведення культурно-мистецьких, просвітницьких та інформаційних заходів, презентація проектів та програм.

Першою виставкою центру став показ картин американського митця з Одеси, який вже 30 років проживає у США. На виставці були представлені українські вишиванки сучасних майстрів. Також гості заходу мали можливість оглянути постер відомого американського політика ХХ ст. Юджина-Джозефа Маккарті з його власним підписом, який є частиною великої колекції власників будинку. Експонати з приватної колекції власників старовинного будинку-офісу UA Fund стануть частиною експозиції центру, яка буде постійно змінюватись та тематично доповнюватиме заплановані заходи.

Серед поважних гостей були представники благодійних, громадських та бізнесових організацій США, які активно допомагають Україні: «Revived Soldiers Ukraine», «Разом», «Нова хвилька», Ukrainian American Business and Professionals Association (UABPA), Meest America та інші.

В рамках презентації відбувся виступ учениці 4-го класу Львівського державного музичного ліцею імені Соломії Крушельницької, юної української піаністки Таїсії Максимчук. Було виконано чотири музичні твори. В ході неофіційної частини гості мали можливість послухати українські пісні у виконанні Іванни Лотошинської та подружжя Юлії та Олександра Максимчуків.

Детальніше про Ukraine Assistance Fund https://en.vboabu.org.ua/uafund

Фейсбук сторінка: Facebook

Прес-реліз заходу