На Сумщині розпочинається акція по збору коштів онкохворим дітям 16 Лютого 2012 19:04

На Сумщині 27 лютого стартує спільна акція обласної державної телерадіокомпанії та Сумської єпархії УПЦ «До світлого дня – світлі вчинки» по збору коштів на лікування онкохворих дітей.

Як повідомила директор ОДТРК Лариса ЯКУБЕНКО, мета цього заходу – зібрати кошти для придбання медичного обладнання, медикаментів, продуктів харчування та іншої благодійної допомоги для відділення гематології та онкології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні, де зараз перебувають на лікуванні 139 дітей.

Організатори акції планують залучити до неї обласні організації, установи та просто мешканців області. Уже відомо, що своє бажання взяти участь в акції виявили підприємці Буринь, Охтирки і Шостки. Для хворих дітей стане в нагоді будь-яка допомога – від ліків і грошей до продуктів харчування та благодійних концертів.

За словами протоієрея Георгія, в кожному храмі будуть встановлені спеціальні скриньки для збору пожертвувань, а священнослужителі під час богослужінь розкажуть про важливість цієї благодійної справи.

Акція буде тривати під час Великого Посту до Світлого Свята Великодня.

Нагадаємо, ОДТРК і єпархія вже мають успішний досвід залучення уваги громадськості до існуючої проблеми онкохворих дітей.

Аналогічна акція проходила в минулому році, і за її підсумками було зібрано 336 000 гривень, на які для онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні було придбано два концентратора кисню, каталка для лежачих хворих та дорогі ліки на суму 280 тис. грн.

Головним результатом виконаної роботи, за словами завідувач онкогематологічним відділенням Ліани НИКИТЕНКО, стало те, що завдяки набутим ліків протягом півроку вдалося уникнути випадків смертності серед онкохворих дітей, які перебувають на лікуванні у відділенні.

Володимир Мережко, СумиІнфо