Засновники Центру адаптації для бездомних осіб дякують за допомогу 16 Лютого 2012 17:08

15 лютого в Центрі адаптації для бездомних осіб та звільнених з місць позбавлення волі пройшла прес-конференція за участю представників міської влади, благодійників та, власне, керівників центру. Під час заходу організаторами були оголошені результати, яких вони досягли за 2 місяці існування центру, перспективи, а також нагальні потреби.

– Коли ми спільно з міською владою вирішили створити подібний центр, ми й гадки не мали, що він буде такий актуальний – розповідає директор благодійної асоціації “Світло надії” Максим Демченко. – Сьогодні в центрі проживає 33 людини, ще десять регулярно приходять годуватися, але бажаючих насправді значно більше – адже зараз в Полтаві лютують морози і люди потребують даху над головою та елементарного тепла.

Під час прес-конференції зазначили, що кілька мешканців вже офіційно працевлаштовано, соціальними працівниками постійно ведеться робота з відновлення документів, пенсій, реєстрації, пошуку родичів. Люди мають змогу помитися гарячою водою, тричі на день харчуватися, працювати в групах з психологом, соціальним працівником.

– В той час, як ми відкривали цей центр, я навіть не підозрювала, що так багато людей скористаються його послугами, але час показав, що в Полтаві багато людей потребують цієї допомоги – зазначила Ольга Борисенко, заступник міського голови. – Ми будемо робити все можливе для того, аби всі люди, які потребують допомоги її отримали.

Також під час прес-конференції учасники висловили вдячність тим благодійникам, які регулярно підтримують життєдіяльність центру: громадському об’єднанню “Наш дім Полтава”, Раді директорів та Раді підприємців міста, фірмі “НУГАБЕСТ”. На сьогодні робота центру є гарним прикладом поєднання на ділі, а не на словах взаємодії громадянського суспільства та влади, коли ресурси одного доповнюють ресурси іншого, а результатом є не амбіції, а врятовані життя та надії людей, які з тих чи інших причин не змогли впоратися зі своїми проблемами самостійно.

Як повідомив керівник центру адаптації Роман Дрозд на даний час вже йде робота по регістрації безхатченків. При цьому 4 людини вже офіційно працевлаштовано, ще кілька підпрацьовують грузчиками та підсобниками. Сім чоловік почали відновлювати свої втрачені документи.

Тож існування цього центру дуже гарно ілюструє власний людський потенціал громади: за цей короткий час роботи надзвичайно багато простих мешканців, пенсіонерів, підприємців, навіть школярів відвідали цей центр та надали благодійну допомогу – продуктами, побутовими речами, одягом.

Якщо у Вас є бажання взяти участь в розвитку центру можете прийти за адресою: пров. Шевченка, 5-А або зателефонувати за тел.: 60-60-81.

Портал "Громадський простір"