Асоціація благодійників України запускає новий проєкт – Національний рейтинг «Компас благодійності України» 18 Серпня 2022 12:17

Асоціація благодійників України запускає новий проєкт – Національний рейтинг «Компас благодійності України».

З метою підвищення стандартів якості роботи благодійних організацій в Україні впроваджено рейтингування благодійних організацій. Компас благодійності України – публічний рейтинг благодійних організацій, які оприлюднюють свої річні податкові звіти та присутні в інтернет просторі. Розробка та впровадження інструменту рейтингування благодійних організацій стала можливими завдяки ініціативі аналітичного центру БлагоУкраїна.

Національний рейтинг «Компас благодійності України» – це відкрита система обліку діяльності організацій, можливість публічно підтвердити прозорість та підзвітність діяльності та показати ефективність роботи із залученими коштами. Завдяки рейтингу «Компас благодійності України» благодійні організації отримують від суспільства «зірку» довіри для своєї подальшої прозорої та ефективної роботи, для підвищення обізнаності суспільства з їхньою діяльністю та збільшення фінансування благодійних проєктів. Нашою метою є відзначення та інформування суспільства про публічні та ефективні українські практики благодійної діяльності. Методика рейтингу розроблена із врахуванням досвіду численних зарубіжних рейтингових агенцій та адаптована до українських реалій. 

Метою і завданням Національного рейтингу «Компас благодійності України» є сприяння прозорості та доброчесності діяльності організацій неприбуткового сектору, шляхом моніторингу благодійних організацій. За допомогою об’єктивних критеріїв та індикаторів буде проведено оцінку та  наочно показано  членам суспільства публічні результати діяльності благодійних організацій. Завдяки рейтингу у потенційних донаторів (жертводавців) з’явиться можливість використати простий та зрозумілий додатковий інструмент при виборі ними напрямку та об’єкту для благодійної пожертви. Завдяки рейтингуванню в ефективних та доброчесних благодійних організаціях з’явиться можливість використовувати результати рейтингування для ведення ними власної інформаційної, маркетингової чи фандрейзингової кампанії. Інформація про результати діяльності благодійних організацій та їх «зірковий» статус у Національному рейтингу «Компас благодійності України» буде оприлюднена на сайті Асоціації благодійників України.

Для участі у Національному рейтингу «Компас благодійності України» необхідно:

  1.  Заповнити заявку на участь та додатково надіслати всі документи, зазначені у пункті №3 заявки на електронну адресу: [email protected]
  2.  Ознайомитися з «Положенням про  Національний рейтинг «Компас благодійності України»;
  3.  Ознайомитися з Методикою оцінювання.  

Довідки за телефоном: 067-164-04-11

Електронна адреса: [email protected]

Дякуємо члену Асоціації благодійників України пану Сергію Сошинському за сприяння у формуванні ідеї впровадження проєкту національного рейтингування благодійних організацій.