У Севастополі проведуть благодійну акцію для допомоги дітям-діабетикам 21 Лютого 2012 13:59

З 14 квітня по 6 травня в Севастополі проходитиме благодійна акція «Серце до серця», присвячена збору коштів на закупівлю медичного обладнання для дітей, хворих на діабет. Про це на засіданні оргкомітету Всеукраїнської акції «Серце до серця» розповів радник голови СМДА Віктор Драченко.

«На думку міської держадміністрації головною метою, яка повинна бути досягнута при проведенні благодійної акції« Серце до Серця» – розбудити в людях співчуття і милосердя, бажання допомогти самим маленьким громадянам країни, а не просто зібрати гроші. Залучення уваги громадськості до ідеї доброчинності – дієвий засіб морального виховання дітей і молоді», – зазначив голова оргкомітету, радник голови СМДА Віктор Драченко.

За його словами, минулого року за два тижні акції були зібрані кошти, на які змогли купити інсулінову помпу для самої маленької дівчинки в місті, яка хвора на діабет. Обладнання дозволило зробити процедуру щоденного введення препарату в організм дворічної дитини абсолютно безболісною.

В заході були задіяні понад 300 волонтерів, переважно з числа учнів шкіл міста. У ній взяли участь 7 організацій, 33 освітніх установи, 4 підприємства, понад 20 творчих колективів.

Цього року, за інформацією Драченко, акція буде не менш масштабною.

Радник голови СМДА пообіцяв не тільки підтримувати цей захід, а й надати підтримку і соціальною рекламою, і пропагандою акції в навчальних закладах міста, і низкою інших заходів, які увійдуть до загальноміської план.

«Центр»