236 тис. гривень зібрали для онкохворих дітей в Житомирі 21 Лютого 2012 15:17

Нехай ніколи не вмирають діти! Під таким девізом в Житомирі відбулася друга благодійна акція «Разом до життя».

«Друга ріка», «Скай», Євгенія Власова, Василь Бондарчук, Олександр Воєвуцький і Юрій Кот своїм спільним виступом зібрали аншлаг.

За словами організаторів, близько тисячі квитків житомиряни розкупили менше ніж за 4 дні. Ті, хто не зміг потрапити на концерт, просто приходили, щоб пожертвувати гроші. У сумі вийшло 236 тис. 56 грн.

Щоб допомогти дітям вилікуватися від раку, українські співаки приїхали до Житомира, відклавши всі свої справи. Лідер групи «Друга Ріка» Валерій Харчишин взяв участь в акції «Разом до життя» незважаючи на те, що ввечері його чекав концерт в Києві.

«Мій рідний брат хворий лімфомою, – розповів Валерій Харчишин. – Я знаю, скільки коштує лікування. Я знаю, що звичайний курс хіміотерапії коштує 3-4 тис. грн, а якщо включати додаткові препарати – один курс хіміотерапії обійдеться від 30 до 50 тис. Те, що ми зібрали, може вистачити одній дитині, але ми будемо знати, що хоч одного дитини ми врятуємо ».

Дітей, на лікування яких збиралися гроші, в залі не було. Але вони змогли звернутися до артистів та глядачів. Протягом усього концерту відео звернення малюків показували на величезному екрані в центрі сцени. Крім того, організатори проводили відеозапис концерту, щоб малюки, не виходячи з лікарняних палат, змогли побачити, як збиралися гроші на порятунок їхніх життів.

«Я, як мама, не можу відвідати малюків в онковідділенні, – сказала співачка Євгенія Власова, яка подолала рак. – Піти до цих дітей може або та людина, яка навчилася правильно до цього ставитись, або той, у кого немає своїх діток, або той, хто красується. Я не можу. Я намагалася, я це бачила сама, я бачила лисих діток, які проходили хіміотерапію, коли сама її проходила. Це страшно, це боляче, це важко ».

Як зазначив співорганізатор Анатолій Євдощук, абсолютно всі гроші, зібрані в ході акції, підуть на придбання ліків:
«Допомога в організації концерту (оренда, музика, транспорт) надали наші партнери і друзі. Артисти виступають абсолютно безкоштовно. »

Жодна копійка не буде витрачена даремно і не пройдуть повз увагу громадськості, – переконують організатори. – Маленькі пацієнти онкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні отримають адресну допомогу. Ні батькам, ні лікарям, не будуть передавати готівку – тільки необхідні медикаменти для малюків.

«Від лікарів ми будемо вимагати юридичний документ, який буде підтверджувати, що ці ліки не передбачені бюджетом, – пояснив співорганізатор акції Іван Мартинчук. – При цьому будуть присутні батьки дітей, для яких виділяються кошти, щоб вони знали, які суми прийдуть. А в документах про оплату буде вказано прізвище, ім’я, по батькові того дитини, для якого ліки призначені. Схема досить проста і відкрита ».

Крім того, кожен охочий зможе перевірити стан рахунку, зателефонувавши по телефону 44-93-93.

Збір грошей триватиме до 25-го лютого. Розподілом грошей буде займатися рада, до складу якої входять: організатори акції, представників банку, медиків і батьків онкохворих дітей.

Оксана Трокоз, фото: Олександр Голодецкій, «Журнал Житомира»