Українські лікарі стажуються в Cedars Sinai Medical Center (США) 21 Лютого 2012 16:37

Загалом Cedars Sinai, разом із Товариством допомоги Україні в Каліфорнії, Фондами «Україна 3000» і «Дитяча лікарня майбутнього», забезпечив навчання 20 українських фахівців у галузях реанімації новонароджених та дітей старшого віку, виходжування недоношених немовлят, загальної педіатрії, ендокринології, дитячої хірургії, лабораторної діагностики, дитячої онкогематології, перинатології, медичної генетики тощо.

17 лютого 2012 року Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко зустрілася з керівництвом Cedars Sinai Medical Center (Лос-Анджелес, США). У зустрічі взяли участь віце-президенти, директори, керівники клінічних та науково-дослідних департаментів Центру, а також українські лікарі, які тут проходять двотижневе стажування в педіатричному, реанімаційному та неонатологічному департаментах.

Під час зустрічі були обговорені питання навчання фахівців з України в галузі охорони здоров’я взагалі і здоров’я дітей зокрема, а також подальші перспективи міжнародної співпраці.

Суттєву допомогу у цьому надав доктор Чарльз Сіммонс, директор Департаменту дитячих хвороб та директор Відділу неонатології Cedars Sinai, який протягом останніх 20 років підготував понад 100 фахівців із різних країн світу. Про ці та інші досягнення цього проекту розповіла директор департаменту медичних програм Фонду «Україна 3000» Віра Павлюк.

Пані Катерина Ющенко подякувала керівництву Cedars Sinai за часткове спонсорство у даному проекті та відзначила велику роль міжнародного обміну в галузі медицини.

Наразі в Cedars Sinai проходять стажування спеціалісти Інституту педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України Любов Слєпова, Олексій Пономаренко і Марта Копан, а також член-кореспондент НАМН України Василь Лазоришинець.

Cedars Sinai Medical Center – провідний науково-дослідний та медичний центр південно-західної частини США, один із найкращих шпиталів світу. Центр розрахований на 958 ліжок. Тільки за останній рік до Центру звернулося по допомогу понад 600 тисяч пацієнтів, 50 тисяч були госпіталізовані в різні відділення та департаменти. Через відділення невідкладної допомоги щоденно проходить 218 пацієнтів. Водночас Cedars Sinai розробляє 1155 наукових проектів. В госпіталі працює 2100 лікарів та 2800 медичних сестер.

Стажування українських лікарів у Cedars Sinai триває з 2008 року.