У США відбувся благодійний концерт до Дня Незалежності України 2 Вересня 2022 13:31

28 серпня у Сполучених Штатах Америки відбувся благодійний концерт музикантки з Брукліна – Акіко Паволки, присвячений Дню Незалежності України. Захід організував та провів Ukraine Assistance Fund, який є представництвом Асоціації благодійників України в США.

Присутні гості на заході змогли насолодитися композиціями Акіко Паволки, яка у своїй музиці поєднує поп і джаз з мотивами її рідної Японії. Також гостям розповіли про основні віхи історії України: від найдавніших часів до сьогодення. Адже історія України має довгий шлях, і мало хто з іноземців, насправді, уявляє яку роль вона відіграла у становленні європейської політики та чому сталося так, що сьогодні у ХХІ столітті, стала можливою ця жорстока варварська війна.

Довідково: Акіко Паволка — нью-йоркська музикантка, композиторка і викладачка, яка у своїй музиці поєднує поп і джаз з мотивами її рідної Японії. Акіко народилася в Токіо. До підліткового віку вона виступала як співачка, басистка та барабанщиця з рок-н-рольними групами. Її інтереси перейшли до джазу, і після кількох років підробітку вокалісткою в Токіо, бо вдень працювала банкіром, вона вирішила переїхати до Сполучених Штатів Америки, щоб продовжити навчання в Бостонському коледжі музики Берклі. У 1994 році вона закінчила навчання та була нагороджена нагородою Cleo Laine за видатні вокальські дані. Вона переїхала до Нью-Йорка в 1995 році і незабаром після цього створила свій гурт “House Of Illusion”. Відтоді вона регулярно виконує свою музику в Нью-Йорку, а також гастролює в Португалії, Іспанії, Італії, Швейцарії, Аргентині та рідній Японії. Вона випустила шість альбомів своєї музики, останньою з яких є «Late Parade». Зараз вона готується записати свій сьомий альбом.