Вітаємо з Міжнародним днем лікаря! 2 Жовтня 2022 19:19

Шановні друзі, шановна медична спільното! Від імені Асоціації благодійників України та Оргкомітету Національного конкурсу “Благодійна Україна” ми щиро вітаємо вас з професійним святом – Міжнародним днем лікаря! Щоденна праця та місія лікарів – вкрай важлива та необхідна для кожного з нас.

Вітання до Міжнародного дня лікаря від Президента АБУ – Олександра Максимчука

Цьогорічне свято має особливе значення, бо Україна зараз стійко бореться у визвольній війні. Медичні працівники є янголами на цій війні, які героїчно рятують життя як на теренах, де щодня йдуть жорсткі бої, так і на усій території нашої держави.

Дякуємо за вашу титанічну працю, стійкість і витривалість, високий професіоналізм! Ви допомагаєте зберегти найголовніше для людини – її здоров’я. Бажаємо усім Перемоги та мирного неба!

—–

Щорічно в перший понеділок жовтня в світі відзначається Міжнародний день лікаря. У 2022-му році свято випадає на 3 жовтня. Ініціаторами створення цього свята виступили Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та Міжнародна медична гуманітарна організація “Лікарі без кордонів”.

Асоціація благодійників України є засновником Національного конкурсу “Благодійна Україна”, який у 2022 році буде проводитися 16-й раз. Щорічно ми відзначаємо найкращі благодійні та волонтерські ініціативи у сфері охорони здоров’я та підтримки медичних закладів й розбудові медичного сектору в Україні.