Представники Асоціації благодійників України відвідали Бучу під Києвом 5 Жовтня 2022 17:11

4 жовтня 2022 року невелика делегація представників Асоціації благодійників України (Олександр Максимчук, Марина Антонова та Оксана Лобко) відвідали Бучу під Києвом. Під час візиту Президентом Асоціації благодійників України Олександром Максимчуком було вручено сертифікат про дійсне членство в Асоціації давнім партнерам Асоціації – Благодійному фонду «Українська родина». БФ «Українська родина» та його очільниця Галина Симха опікуються Бучанською спеціалізованою загальноосвітньою школою-інтернатом I-III ступенів № 5 із поглибленим вивченням іноземних мов, де допомагає облаштовувати шелтер (сховище) для учнів школи. Підвальні приміщення, в яких триває реконструкція мають стати не лише укриттям для дітей на випадок загрози ракетних ударів, а й місцем для творчого простору та мистецьких занять. БФ «Українська родина» є давнім партнером цієї школи. 

Дирекція Асоціації відвідала також дві родини бучанців, які постраждали внаслідок окупації російськими військами території громади. Обидві родини повністю втратили свої помешкання, а одна з родин і голову сім’ї, який загинув внаслідок ракетного обстрілу. Опікується цими сім’ями родинна фундація зі США.

Окрім того, представники Асоціації благодійників оглянули в Kosenko Art Gallery виставку фотографій «Бучанська трагедія» та мистецьких творів «Stop war» бучанської художниці Аліни Косенко, що пов’язані з трагічними днями військової окупації Бучі.