Одинадцятий «Крок до життя», або як зробити світ кращим 27 Лютого 2012 15:54

Одинадцятий «Крок до життя», або як зробити світ кращим

26 лютого, водинадцяте, активісти МБФ «Здоров’я українського народу» зібралися на одному з центральних майданів Києва – Софіївській площі – для того, щоб нагадати громадянам про відповідальне ставлення до екології та здоров’я. Паралельно волонтери збирали кошти на потреби суспільно корисних проектів.

Організатори очікують, що протягом проектних років (2011 – 2015 рр.) буде зібрано від 1000 гривень за кожну акцію, в кожному регіоні і що за 5 років збору коштів під час «Крок до життя» сума складе 1 млн. 400 тис. грн., за які буде закуплено апаратуру для діагностики та лікування захворювань крові, ендокринної системи. Активісти традиційно запалили свічки у формі радіаційного знаку.

Представниці Громадського Простору запитали у волонтерів про мету акції:

Анастасія, 17 років:

«Я сьогодні прийшла на площу, щоб агітувати людей до раціонального використання природних ресурсів. Ми збираємо кошти, ми розповідаємо людям, як краще зберігати електроенергію, якими способами в повсякденному житті…І ці кошти підуть на устаткування в лікарнях для лікування людей, які постраждали в техногенних катастрофах. Ми малюємо радіаційний знак для того, щоб нагадати людям про катастрофу на Чорнобильській АЕС, яка сталася. Цей знак ми малюємо кожного місяця, ще з квітня 2011 року, просто, щоб нагадати людям, що потрібно раціонально використовувати їхні ресурси природні».

Іван, 24 роки:

«Ми збираємо для благодійності… Кошти для цього не дуже важливі. Ми для людей це все робимо… Мета акції – для людей».

Петро, 33 роки:

«Я сьогодні волонтер на акції. Її мета – привернення уваги людей до питання енергозбереження ресурсів, яких і так не так багато».

Г.П: Чому Вас особисто зачіпає ця проблема?

Петро: «А мене зачіпають усі проблеми людства. Я своєю участю намагаюся зробити світ трохи кращим».

Юлія Яндрова, виконавчий директор Асоціації благодійників України:

«Мета акції – звернути увагу на те, що потрібно дбати про екологію не після того, як трапляються якісь трагедії великого масштабу, а дбати щодня».

Ольга Мартинова, організатор акції, координатор проекту «Крок до життя»:

«Власне, ця акція є екологічною, вона спрямована на підтримку екологічного середовища, ініціатив екологічних різного роду. Тобто буде висадка дерев, насадка зелених газонів, зариблення (ред. – водоймищ), різного роду проекти. І власне сама акція спрямована на зміну ставлення людей, недбале ставлення, до оточуючого середовища, власне, до продуктів індустріального розвитку. Тому що споживання веде до того, що екологія у нашій країні і у всьому світі загалом погіршується. Тому ми робимо ці ініціативи для того, щоб ще раз людям нагадати, що не треба бути байдужими, власне, до навколишнього середовища, про те, що кожен сам особисто може зробити свій внесок в його покращення, хоча б невеличкий. Власне, ця акція вже одинадцятою є. Вона започаткована 11 місяців тому, на річницю Чорнобильської трагедії, саме тому ми запалюємо цей інсталяційний знак, запрошуємо всіх запалити свою свічку пам’яті про трагедію, про загиблих».

Г.П.: А що вдалося за рік змінити, назбирати?

О. Мартинова: «За 11 акцій було зібрано майже 22 тисячі гривень, які пішли у цільовий капітал, який називається ендавмент фонд і, власне, ці кошти будуть спрямовані на екологічні ініціативи. Тобто зараз цей капітал не є порушним, і збирається на більш масштабні екологічні ініціативи».

Джерело: Громадський простір


Галерея (8 фото)

* Для перегляду клікніть на фото