Фонд Устина Мальцева провів свято української мови в Цюрупінському інтернаті 29 Лютого 2012 11:32

Фонд Устина Мальцева провів свято української мови в Цюрупінському інтернаті

27 лютого 2012 року вихованці Цюрупінського дитячого будинку-інтернату для дітей-інвалідів провели концерт, присвячений Тижню української мови. На цьому заході в якості почесних гостів побувала команда Благодійного фонду Устина Мальцева.

Фонд Устина Мальцева вже кілька років дружить із Цюрупінським інтернатом, надає йому допомогу і підтримку. Зокрема – соціально благодійні акції «Стань Дідом Морозом і Снігуронькою для дітей-сиріт» і «Допоможи покинутій дитині», які постійно проходять на території Херсонської області. Жителі Херсона зібрали велику кількість книг, канцелярії, іграшок, одягу та інших речей, які необхідні діткам з інтернатів. І 27 лютого в Цюрупінський інтернат було передано 132 книги, спортивний інвентар (скакалки, м’ячі), іграшки.

Гостей з Херсона діти порадували театралізованою виставою, організованою учнями 3-х і 9-х класів. Неможна не відзначити артистизм діток, які, незважаючи на прикованість до інвалідного крісла, змогли передати колорит українського народу в казках «Коза-Дереза» і «Вовк і семеро козлят». Крім фонду Устина Мальцева, до дітей приїхали дві чарівні дівчини з вокально-танцювального колективу «Linzi», які подарували їм гарну українську пісню і море сюрпризів.

Сьогодні в Цюрупінськом дитячому будинку-інтернаті проживає близько 200 дітей від 4 до 18 років, більшість із яких позбавлені батьківської опіки. Це єдиний будинок-інтернат в Україні, де живуть, учаться і лікуються діти з дуже важкими формами інвалідності. Постійна турбота педагогів і зацікавленість працівників проблемами вихованців створюють атмосферу затишку і сімейного тепла. Але для дітей важливо розуміти, що вони потрібні світу і можуть бути йому корисні. Саме це почуття дозволяє їм не падати духом. І в цьому їм допомагаємо ми з Вами! Для дитини-інваліда важливо бачити підтримку в наших очах. І якщо вона є, то в дитини їсти сили жити!

Фонд Устина Мальцева


Галерея (15 фото)

* Для перегляду клікніть на фото