Фонд Устина Мальцева підтримав інтелектуальну молодь 2 Березня 2012 14:49

Фонд Устина Мальцева підтримав інтелектуальну молодь

28 лютого 2012 року пройшла презентація і нагородження кращих дипломних робіт студентів вищих навчальних закладів Херсона, які взяли участь у Четвертому міському конкурсі дипломних робіт «Місто і наука». Конкурс дозволяє привернути увагу майбутніх молодих фахівців до реальних проблем міста і регіону та сприяє підготовці висококваліфікованих фахівців.

Цього року одним з партнерів проекту «Місто і наука» виступив Устин Мальцев. За його підтримки молоді фахівці були відзначені грамотами і коштовними призами. «Я глибоко переконаний, що інтелект нашої нації є однією з основних цінностей і надбань народу, яку необхідно почати цінувати, підтримувати і розвивати. Знання і досягнення молоді сьогодні – цей добробут нашої країни завтра», – так прокоментував свою позицію щодо даного проекту Устин Мальцев.

Як стверджують організатори конкурсу, проект уже приніс плоди:

– Торік в однієї студентки була дуже цікава робота, яка потім одержала патент. Робота була присвячена залізобетонним балкам. Коли відбувається захист таких робіт, ми обов’язково запрошуємо експертів, які змогли б із професійної точки зору оцінити необхідність реалізації такого проекту, – сказала Парфенова Ганна Василівна, голова правління херсонської міської громадської організації «Розвиток».

Також підтримали проект мер міста Херсона Володимир Васильович Сальдо, Зоя Яківна Бережна, секретар херсонської міської ради, Черевко Сергій Миколайович, заступник міського голови. Бебко Іван Якович, відомий херсонський підприємець, вручив грошові призи всім студентам, які посіли перші місця.

У IV конкурсі «Місто і наука» взяли участь п’ять ВНЗ міста, які подали на конкурс 47 дипломних робіт за такими напрямками:

  • розвиток місцевого самоврядування і державотворення;
  • розвиток регіональної економіки і підприємництва;
  • розвиток промисловості;
  • розвиток морських технологій і транспорту;
  • розвиток сільського господарства;
  • розробка і впровадження енергозберігаючих технологій;
  • розвиток інформаційних систем і технологій;
  • удосконалення технологій.

Постійно зростаючий рівень дипломних робіт показує важливість даного проекту, який сприяє розвитку молоді, залученню її потенціалу до рішення проблем міста і регіону.


Галерея (21 фото)

* Для перегляду клікніть на фото