Cоціальна кампанія «Добрі справи»: 110 багатодітних сімей отримали книги 6 Березня 2012 13:38

У рамках соціальної кампанії «Добрі справи» львівські книгарні та видавці подарували багатодітним та малозабезпеченим сім’ям книги з нагоди Міжнародного дня рідної мови.

Про це ЗІКу повідомили сьогодні у прес-службі Львівської міської ради, повідомляє Громадський простір.

8 видавництв та 11 книгарень надали понад дві тисячі книг для дітей з таких сімей. Як і торік, соціальну акцію до Дня рідної мови підтримали видавництва «Знання», «Тріада Плюс», «Світ», «Видавнича фірма «Афіша», «Астролябія», «Аверс», «Кальварія», книгарні «Літера», «Світ знань», «Книжкові джерела», «Ноти», «Українська книгарня» та «Сучасник».

Також цього року до соціальної кампанії «Добрі справи» долучилися книгарні «Глобус», «Оксарт», «Книгодар», «Центр української книги» ГО «Просвіта», «Книгарня на Федорова» та видавництво «Свічадо».

Завдяки спільним зусиллям меценатів цікаві українські видання отримали діти з 110 львівських багатодітних родин. Серед видань була художня й навчальна література, хрестоматії й довідники, а також журнали, розмальовки й розвиваючі зошити.

«Я дуже рада, що існує такий проект «Добрі справи». Нам подзвонили й запропонували допомогу книжками для дітей. Я дуже задоволена, що діти отримали цікаву літературу. Адже зараз важко такі речі купувати самотужки», – розповідає Олена Пришляк, багатодітна мати.

«Щиро вдячна меценатам за такий потрібний подарунок. Книжки зараз дорогі, а вони дуже необхідні для навчання дітей. В мене троє дітей різного віку, і я отримала книжки для кожного з них. Є книги і англійською мовою для старших дітей, і для менших – розмальовки та різні розвиваючі книжечки», – розповідає інша багатодітна мати Леся Лозова.

«Дуже приємно, що львівські книгарні та видавництва знову підтримали соціальну акцію з нагоди дня рідної мови, яка вже втретє відбулася в рамках кампанії «Добрі справи». Втішно бачити, що з кожним роком людей, які мають бажання допомагати іншим, стає все більше. Щиро вдячні меценатам за радість, яку вони разом зі своїми книгами подарували діткам з багатодітних сімей. Коли бачиш усміхнені обличчя діток, розумієш, що робиш щось направду вартісне і добре. Це і є найбільшою винагородою за всі докладені зусилля», – повідомляє координатор соціальної акції з нагоди Міжнародного дня рідної мови Оксана Івасина.

Довідка.

Кампанія «Добрі справи» – соціальний проект управління внутрішньої політики Львівської міської ради. Соціальна акція з нагоди Міжнародного дня рідної мови відбувається вже втретє в рамках кампанії «Добрі справи». За минулих 2 роки 15 львівських книгарень й видавництв подарувало українські книги 132 багатодітним сім’ям з нагоди Міжнародного дня рідної мови. Загалом, соціальну кампанію «Добрі справи» підтримало більше, ніж 100 організацій, які допомогли багатодітним сім’ям своєю продукцією чи послугами.