Благодійний фонд “Архангел світла” влаштовує мобільну виставку-аукціон на підтримку спецпідрозділу ГУР МО України «Крила» 7 Лютого 2023 13:25

Сучасна загарбницька війна ставить нові вимоги перед нашими захисниками та змушує вести боротьбу з ворогом з допомогою нового обладнання та засобів. Із метою збору коштів на закупівлю 1 тисячі FPV-дронів для новоствореного ударного угруповування, Благодійний фонд «Архангел світла» запрошує на мобільну виставку аукціон в рамках проекту «МЕМОРІАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «БУЧА 2022».

Асоціація благодійників України також доєднається до аукціону.

Спецпідрозділ ГУР МО України «Крила» створює власну флотилію FPV дронів-камікадзе. Цей тип безпілотників на сьогодні став по-справжньому революційним засобом ведення бою. Адже FPV (First Person View)-дрони дають можливість збирати безцінну розвідувальну інформацію та використовуються буквально як снайперська зброя з відстані до 10 кілометрів. Встановлені камери та сучасні засоби зв’язку допоможуть зберегти життя нашим Захисникам та ефективно знищувати техніку та особовий склад ворога.

На аукціоні будуть представлені картини знаних українських художників, зокрема Любомира Мартинюка (щодо інших – ведуться перемовини), а також вражаючі військові артефакти з різних місць проведення бойових дій.

Учасники та відвідувачі аукціону зможуть переглянути короткометражний фільм про спецпідрозділ «Крила», побачити та особисто поспілкуватися з представниками різних бойових підрозділів ЗСУ. Серед запрошених – представники бізнесових, владних структур, ЗМІ, громадських та волонтерських об’єднань, члени міжнародних організацій, зірки шоу-бізнесу (на стадії пошуку і домовленостей).

Це буде не перший подібний аукціон за ініціативи БО «МЕМОРІАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «БУЧА 2022». Так, 25 листопада 2022 року у Львові успішно проведено благодійний мистецький аукціон за пітримки співорганізатора – ТОВ «Кримська Перепічка» в особі Оксани Новікової. Результатом аукціону став продаж 35 картин визнаного художника Любомира Мартинюка на загальну суму 270 000 тисяч гривень. Ця суттєва сума буде витрачена на закупівлю квадрокоптерів і дронів для спецпідрозділу «Зґард» ГУР МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. Протягом 2023 року заплановані й інші виставки-аукціони як на території України, так і поза її межами.

Міжнарожний благодійний фонд «Архангел світла» – член Асоціації благодійників України.

Проект «МЕМОРІАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «БУЧА 2022» спрямований на:

– організацію та проведення міжнародних аукціонів на території міста Бучі, онлайн-аукціонів з продажу творів мистецтва та військових артефактів для підтримки Збройних Сил України, популяризації пам’яток свідчень російської агресії на території Бучанської громади та території України та збройного конфлікту 2022 року, розвитку інфраструктури регіону, консолідації українського суспільства;

– експонування виставкових позицій та техніки за межами України та проведення там необмежених за часом виставок, аукціонів та культурних заходів, різноманітних комерційних проектів на підтримку України та української армії;

– залучення різнопланової, в тому числі і фінансової, допомоги інвесторів, меценатів, спонсорів, міжнародних фондів.

Любомир Мартинюк (коротка біографія) народився в селі Солотвин на Івано-Франківщині. Закінчив Львівську національну академію мистецтв, відділ сакрального та монументального живопису. Займається живописом близько 25 років. Пише переважно олією. Останні 12 років проживає на Київщині (м. Боярка). Разом із дружиною виховують семеро дітей. На сьогодні він створив понад 10 тисяч картин, які експонуються в галереях, музеях, храмах, навчальних закладах України, а також перебувають у численних приватних колекціях за кордоном – у Норвегії, Чехії, Німеччині, Великобританії. Його роботами оформлений Дитячий будинок «Любисток» на Київщині, два храми на Західній Україні. У приміщенні Національного ботанічного саду ім. М. Гришка, що в Києві, розміщена його творча майстерня, де завжди можна оглянути нові твори митця від Бога!

Відкриття благодійної виставки відбудеться 08.02.2023 року в приміщенні Музейно виставкового центру Музею історії міста Києва, триватиме вона до 22.02.2023 р, в день закриття відбудеться благодійний аукціон. Захід проходить за підтримки таких організацій:

– БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «НГО «УКРАЇНА В БРОНІ»
– БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «СПАДОК УКРАЇНИ»
– БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «АРХАНГЕЛ СВІТЛА»
– БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЗЕЛЕНІ ДОРОГИ»

Партнери прєкту: спецпідрозділ «КРИЛА» ГУР МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ,
Аукціонний дім “Епоха” , мер міста Бучі Анатолій Федорук