На сайті RegioNews розпочалося голосування за кращих благодійників 14 Березня 2012 11:48

Інформаційне агентство RegioNews розпочало онлайн-голосування за кращих благодійників 2011 року. Опитування є ініціативою інформагентства у рамках співпраці з Асоціацією благодійників України, яка готує перший в Україні річний звіт про стан розвитку благодійності.

На сайті інформагентства RegioNews за адресою http://regionews.com.ua/stan_blagodiynosti читачі агентства можуть відповісти на запитання: «Хто з відомих осіб у 2011 році найбільш активно особисто брав участь у благодійних акціях? Які благодійні організації (фонди) здійснювали у 2011 році свою діяльність максимально публічно та відкрито? Які веб-сайти подають найбільш повну та об’єктивну інформацію про благодійність в Україні?».

«Результати експертного опитування та онлайн-голосування на сайті інформагентства RegioNews будуть публічно оприлюднені у формі «Річного звіту про стан розвитку благодійності в Україні–2011», – повідомив Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук. – До звіту також увійдуть аналітичні публікації, аналіз законодавчого забезпечення благодійної діяльності, статистика та основні рейтинги, які відображають стан благочинності в Україні». За словами О.Максимчука, перший в Україні узагальнений звіт має на меті привернути увагу громадськості до того, що діється в секторі благодійності. Адже сьогодні у взаєминах «держава і благодійник», «медіа і благодійник» та «суспільство і благодійник» існує багато нерозв’язаних проблем.

На думку директора ІА RegioNews Петра Щербини, благодійність в Україні дедалі більше стає важливим інформаційним трендом, який став неодмінною частиною публічного іміджу ключових осіб у державі.

«Вперше в Україні благодійна діяльність організацій та окремих персон буде узагальнена, підсумована та проаналізована за критеріями, суміжними з рейтингами бізнес-структур, тільки показником ефективності у випадку благодійних установ та проектів стане доброта та людяність, реалізована у конкретних справах. Ми впевнені, що рейтинг вітчизняних благодійників не залишить байдужими журналістів і стане своєрідним дороговказом для орієнтації у сфері добрих вчинків», – переконаний Петро Щербина.

Окрім онлайн-голосування на сайті ІА RegioNews, участь в опитуванні взяли понад 80 експертів у сферах благодійності, волонтерства, корпоративної соціальної відповідальності, відомі громадські діячі, журналісти, підприємці. Експерти визначали кращі благодійні проекти та акції, найактивніших у сфері благодійності публічних осіб, найбільш прозорі у своїй діяльності благодійні фонди, а також аналізували найбільш проблемні моменти функціонування благодійного сектора.

Презентація звіту відбудеться 21 березня 2012 року об 11:00 в приміщенні інформаційного агентства RegioNews (м. Київ, вул. Хрещатик, 10-б) з прямою трансляцією на сайті www.regionews.com.ua.

Після презентації звіт буде передано для публікації у друковані та інтернет-видання, що цікавляться благодійною тематикою. Результати цього звіту також можуть бути використані провідними благодійними інституціями та об’єднаннями для формування суспільної стратегії розвитку благочинності в Україні.