У Львівському музеї історії релігії пройшов благодійний аукціон 18 Квітня 2023 10:49

Напередодні Великодня Олександр Максимчук та Оксана Лисак, представниця Львівського офісу АБУ долучилися до благодійного аукціону з артоб’єктами з відпрацьованих боєприпасів та військової амуніції. Олександр Максимчук виступив з вітальним словом та придбав один із артоб’єктів. Придбаний лот можна оглянути в логістичного оператора програми CharityHelpUA Асоціації благодійників України у Львові – Медичному центрі NOVO.

Благодійний аукціон пройшов у Львівському музеї історії релігії, де ще в березні 2023 року було відкрито виставку «Арттрансформація». Близько двадцяти львівських художників (Ольга Парута-Вітрук, Олена Цілуйко, Остап Сойка, Ольга Черних, Олег Денисовець, Ірина Дзиндра, Наталя Откович, Юрій Сентимреі, Христина Валько, інші) представили перетворені на артоб’єкти відпрацьовані боєприпаси, військову амуніцію: гільзи, тубус для снарядів, гранатомет, каски. Усі речі розмальовані різними орнаментами, зображеннями українських козаків, символами України. Ідея розмальовувати воєнне залізяччя має життєствердні сенси: це перемога добра над злом, світла над темрявою, краси над потворністю.

Директор Львівського музею історії релігії Орест Малиць зазначив: «З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну культурні діячі, і музиканти, і художники, і громадські активісти намагаються всіляко долучитися до тієї важливої справи – допомоги військовим. Хтось плете сітки, хтось волонтерить, хтось, як от сьогодні професійні художники, перетворюють речі військового призначення на артоб’єкти, які можна буде придбати і тим самим можуть врятувати наші з вами життя».

Окрім того, учасники змогли переглянути виставу «Життя PS», яка створена за автобіографічною книгою ветеранки війни на Сході України Валерії Бурлакової, яку представив Національний театр ім. М.Заньковецької.

Інформація від Львівського музею історії та релігії та львівського офісу АБУ.