Тернопіль: лікарні «живуть» на гуманітарну допомогу 23 Березня 2012 17:40

Меблі, інвалідні коляски та різне медичне приладдя отримала нещодавно Чортківська райлікарня. Тепер медики у меценатів просять машини для швидкої.

Координатором гуманітарного трансферу – допомоги з Німеччини – є тернополянин, який нині живе у Києві, Володимир Бедриківський. Йому лікарі за нагоди розповіли про стан медицини на Тернопіллі та свої проблеми.

– Охорону здоров’я фінансують далеко не так, як хотілося б, – каже керівник райлікарні Чорткова Роман Чортківський. Часом лікарі не забезпечені необхідним для виконання своєї роботи, не кажучи вже про якісь капітальні поліпшення умов лікування. Тож гуманітарна допомога як ніколи доречна.

Медики сподіваються на продовження співпраці з меценатами. Додали, що дуже хотіли б отримати з Німеччини і машини швидкої допомоги. Вони, хоч і вживані, але дуже надійні.

Звісно, службі швидкої у Тернополі також допомагають меценати.

– Ми вже отримували і нові авто, і нове обладнання від благодійників. Причому вони не завжди хочуть, щоб їхні імена озвучували, – каже головний лікар Центру швидкої медичної допомоги Михайло Джус. – Наразі потребу у нових авто ми запропонували «перекрити» завдяки благодійній акції. Нашу ідею у місті підтримали.

На рахунок, який відкрили спеціально для пожертв, у деякі дні від тернополян надходять тисячі гривень, розповіла голова Тернопільської міської організації Червоного Хреста Тетяна Лех.

– Є близько 50 тисяч. Цієї суми ще надто мало, аби придбати хоч одну машину швидкої допомоги, – каже вона. – Для цього треба мати принаймні 250 тисяч. Сподіваюся, ми впораємося із цим завдяки тернополянам-благодійникам.

Нагадаємо, організатори благодійної акції вже зробили чимало кроків, аби поінформувати про «Я хочу жити!» більшу частину тернополян. «Вуличне радіо» та FM-радіостанції міста транслюють аудіоролик. Листівки про акцію розмістили у всіх закладах освіти, міському транспорті.

Нагадаємо, під час благодійної акції «Я хочу жити!» у Тернополі планують зібрати 500 тис. грн. і купити дві машини швидкої допомоги. Організатори акції – Тернопільська міськрада, міська організація Червоного Хреста і Медіа Корпорація RIA.

Джерело: Газета «20 хвилин»