У Рівному на підтримку юних талантів стартує благодійний марафон 20 Квітня 2012 15:43

Сімнадцятий рік поспіль протягом десяти днів у Рівненському палаці дітей та молоді лунатимуть позивні благодійного марафону, який стартує 23 квітня. Він має на меті соціально та матеріально підтримати обдарованих дітей палацу, дітей-інвалідів, онкохворих. За весь цей час марафон допоміг майже 70 дітям відчути впевненість у собі й бажання змінити життя на краще.

Цього року всі заходи, акції, шоу, вистави, концерти, які проводитимуться в палаці, участь у них його вихованців будуть спрямовані на те, щоб підтримати двох талановитих дітей – Анастасію Турчин і Сергія Дороша. Їх затвердили від профільних шкіл ПДМ як учасників марафону. Матеріально підтримають ще трьох палацівських дітей, а також дітей із фізичними вадами з Рівненського навчально-реабілітаційного центру «Особлива дитина» та онкохворих дітей із онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні.

Хто вони, ті, задля кого влаштували цьогорічний марафон? Це талановиті діти, яскраві особистості, які вчаться жити й працювати в умовах нестабільності, адаптуватися до внутрішніх і зовнішніх умов і викликів сьогодення. Анастасія Турчин – вихованка школи східних єдиноборств, навчається в палаці з 2005 року. Чемпіонка Європи з дзюдо 2011 року, призерка чемпіонату світу (третє місце), неодноразова чемпіонка України. Вона сподівається, що участь у марафоні дасть їй поштовх для самовдосконалення, духовного загартування та виховання громадянської позиції.

Сергій Дорош навчається в школі сучасної хореографії з 2002 року. Випускник зразкового ансамблю сучасного танцю «Лайт», учасник народного ансамблю сучасного танцю «Лайт Денс Компані». Разом із ансамблем «Лайт» став лауреатом та дипломантом багатьох міжнародних і всеукраїнських конкурсів і фестивалів. Хлопець осягнув цінність свого вибору. Усе його життя – шалений танець, яскравий, швидкий і незабутній. Усе, чому навчився Сергій за свої 16 років, дає підстави прогнозувати, що хлопець має реальне підґрунтя для майбутніх перемог.

– Саме на честь цих дітей, – каже директор ПДМ Ірина Первушевська, – проходитимуть усі яскраві заходи. Благодійний марафон скличе милосердних і шляхетних людей, стене святом мистецтва, музики, танцю, пісні, театру, святом добра, взаємодопомоги та щирості.

Рівненські новини