Компанія MediaBrand представила рейтинг благодійності у дзеркалі Інтернету 20 Квітня 2012 14:30

Компанія MediaBrand презентувала рейтинг «Благодійність за 2011 рік у дзеркалі Інтернету» на прес-конференції у інформаційному агентстві RegioNews. Водночас відбулося представлення річного звіту «Стан розвитку благодійності в Україні – 2011», який підготувала Асоціація благодійників України.

Найбільш пріоритетною сферою благодійності, яка фігурує в Інтернеті, експерти з моніторингу компанії MediaBrand визначили сферу спорту. Друге місце за пріоритетністю отримала сфера допомоги дітям, третє – медицина, четверте – навчання та освіта, за ними ідуть культура та інші сфери.

«Наше дослідження охопило виключно тенета Інтернету. Ми досліджували повідомлення щодо благодійності, які з’являлися у світовій павутині та визначали, яка сфера благодійності у них фігурує, який український філантроп у новині згадується і складали певні діаграми, таблиці. За нашими підрахунками, найбільш часто в Інтернеті постає благодійна діяльність подружжя Пінчуків», – зазначив керівник відділу моніторингу компанії MediaBrand Олександр Шнайдер.

Відтак, першими у рейтингу інтернет-активних благодійників є Олена та Віктор Пінчук, на другому – плавець Денис Силантьєв, на третьому – брати Клички, на четвертому – Катерина Ющенко, п’яте місце посів Ринат Ахметов, шосте та сьоме місця посіли Святослав Вакарчук та Маргарита Січкар відповідно.

«Компанія MediaBrand у майбутньому планує систематично презентувати різноманітні рейтинги та дослідження, адже така інформація завжди є цікавою для суспільства», – підсумував Олександр Шнайдер.

RegioNews