У Тарасівці відкрили першу чергу соціального житла «Містечко Хансена» 23 Жовтня 2023 13:03

У суботу – 21 жовтня 2023 р. – у селі Тарасівка на Київщині відкрили першу чергу «Містечка Хансена». У перші будинки в Тарасівці заселились понад 300 переселенців, серед яких 104 дитини. Ключі від квартир отримали 80 родин, які втратили власне житло під час повномасштабної війни. Житло здаватимуть у безоплатну оренду терміном на 5 років.

Зведення соціального житла для переселенців поділено на 4 етапи. Першу чергу будівництва почали в червні цього року. Загалом у містечку буде 432 помешкання трьох типів: 16 типових будинків із гаражем, кожен на 110 кв. м; 40 двокімнатних квартир (8 із них — інклюзивні, для маломобільних мешканців); 24 трикімнатні квартири. Другу чергу будівництва планують завершити у грудні цього року. Оселі комплектують необхідною побутовою технікою, меблями, текстилем і посудом. Згодом на території містечка планують звести школу і дитсадок, відкрити бібліотеку і громадські простори.

Будівництво містечка фінансує благодійна організація «To Ukraine with love». Основний інвестор проєкту — підприємець і меценат Делл Лой Хансен.

Делл Лой Хансен допомагає цивільному населенню України у подоланні наслідків війни від часу повномасштабного вторгнення. У травні 2023 року у рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна-2022» під час візиту до США віце-президентка Асоціації благодійників України Марина Антонова та Голова Наглядової ради МБФ «Україна 3000» Катерина Ющенко вручили пану Делл Лою Хансену  спеціальну відзнаку конкурсу за допомогу Україні під час війни.

Асоціація благодійників України виступила партнером організації  «To Ukraine with love» в певних питаннях реалізації проєкту  «Містечка Хансена». Відкриття містечка відвідав Президент Асоціації благодійників України – Олександр Максимчук та віце-президентка організації – Марина Антонова.

Джерело

Фото