Благодійна акція «Рука допомоги» на Житомирщині: в Ружині лікарі-волонтери обстежили більше 1300 пацієнтів 8 Травня 2012 10:47

Це вже друга подібна акція в області, ініційована Всеукраїнським благодійним фондом «Інститут соціальних проектів». Цього разу консультації надавали 18 фахівців, серед яких: педіатри, офтальмологи, терапевти, фармацевти, функціоналісти, гінекологи, дерматологи, фельдшери.

Після проходження обстеження людям безкоштовно надавалися окуляри, призначені офтальмологами, та медикаменти, прописані іншими лікарями. А діти, які проходили консультації у педіатрів, могли самостійно вибрати собі будь-яку іграшку та залишити її собі на згадку.

Учасники акції взяли участь у масштабному соціологічному дослідженні стану медицини та якості життя у Житомирській області. Це дослідження дозволить зрозуміти системні проблеми та розробити відповідні програми покращення соціального становища. Також Фонд планує у ході спілкування з людьми та анкетування знайти активних помічників на місцях, щоб укорінити практику проведення подібних медичних заходів та спільно сприяти розвитку громад.

Наступна акція «Рука допомоги» пройде у Попільні у найближчі вихідні.

Джерело: Житомирська хвиля