У Полтаві танцями боротимуться з раком, а лікарі консультуватимуть жінок на вулиці 7 Травня 2012 15:30

Акція до Дня матері «Заради здоров’я завтра – турбуйтесь про себе сьогодні» проходитиме у місті 13 травня.

– Окрім флешмобу «Танець проти раку», планують провести конкурс малюнків на асфальті, організувати консультаційний центр «Жива бібліотека», – зауважила Ольга Латиш, голова президії Об’єднання жінок-депутаток Полтави (саме ця організація є співорганізатор проведення акції).

Кожна жінка зможе безкоштовно проконсультуватися у лікаря-гінеколога та дієтолога. Також проходитиме благодійна акція, в рамках якої представники обласної Організації Товариства Червоного Хреста збиратимуть кошти на підтримку хворих на рак молочної залози.

Захід проходитиме на площі біля ОЦЕВУМу з 10 до 12 години.

До речі, за статистикою, серед усіх видів онкозахворювань саме рак молочної залози займає перше місце по смертності. Щогодини в Україні від цієї хвороби гине 1 жінка. Й чи не найчастіше причиною трагедії стає занедбаність раку. Та полтавські жінки з острахом йдуть на маммографічне обстеження. До того ж, науковці стверджують, що рак створили самі люди: ракові пухлини вкрай рідко виникали до недавнього часу, коли забруднення навколишнього середовища і неправильне харчування стали широко поширеними проблемами.

Джерело: КОЛО – Всі новини Полтави