Асоціація благодійників виступила одним з партнерів онлайн заходу для ESG Хабу 25 Січня 2024 22:02

25-го січня Асоціація благодійників виступила одним з партнерів онлайн заходу для ESG Хабу. Проговорили кілька важливих питань, які є актуальними сьогодні. На заході виступав Сергій Сошинський, Президент Благодійного фонду «Здоров’я українського народу», український громадський діяч у галузі медицини. Пан Сергій розповів про кіберзлочинність, навів певні приклади з життя та важливість боротьби з кіберзлочинністю у благодійному секторі.

Також виступала Валерія Івкова, старша інспекторка УПК у Львівській області, яка співпрацює з Асоціацією благодійників у рамках спільного меморандуму про співпрацю. Пані Валерія розповіла про кроки виявлення, попередження та протидії кібертероризму. Наголосила про важливість для бізнесу та благодійних фондів розуміння кроків протидії та спільної боротьми з кібер шахраями.

Ветеран війни, резидент програми #Врятуй кінцівку, лідер ГО «Кібер Січ» Дмитро Суходольський навів приклади як можна зрозуміти, що фонд, організація чи волонтер є відкритими та «справжніми». Як варто перевірити організації на відкритість та чесність. На що варто звертати увагу, щоб правильно надсилати кошти.

Поради експертів були дуже цікавими та корисними. Співпраця благодійників з кіберполіцією є кроком уперед у боротьбі з шахрайством у благодійності, адже надає необхідні знання та інструкції про безпеку, допомагаючи зробити донати  більш обміркованими та відповідальними.