У Кримській республіканській дитячій лікарні пройшла благодійна акція «Моя мама – найкрасивіша» 15 Травня 2012 17:08

Благодійна акція з такою назвою вперше відбулася у відділенні онкогематології Кримської республіканської установи «Дитяча клінічна лікарня» і була присвячена одразу двом святам – Всеукраїнському дню матері і Міжнародному дню сім’ї.

Наразі у відділенні на лікуванні щодо злоякісних захворювань крові перебувають 20 дітей. Поруч із пацієнтами практично постійно перебувають їхні мами. Благодійна акція «Моя мама – найкрасивіша» була ініційована для здійснення бажань цих жінок. Захід відбувся за підтримки Міністерства охорони здоров’я Криму і благодійної організації «Будемо милосердні».

«Дана ініціатива з нагоди Всеукраїнського дня матері і Міжнародного дня сім’ї, які відзначаються з інтервалом в один день, несе добро, тому Міністерство охорони здоров’я підтримало акцію. Ми вдячні її організаторам і спонсорам. Крім того, ми щиро сподіваємося, що вона буде мати продовження. Нам відомо, що в Національному інституті раку подібні акції для жінок, чиї діти перебувають на лікуванні, проводяться майже кожного тижня. Ми завжди будемо раді такому співробітництву, оскільки воно сприятливо впливає на атмосферу в установі охорони здоров’я і приносить радість», – розповіла головний фахівець МОЗ автономії по зв’язках із громадськістю Ольга Рибовалова.

В акції взяли участь шість майстрів із салону краси «Імператриця» і Школи макіяжу і стилю Олени Григоренко (м. Сімферополь). Робота зі створення бездоганного зовнішнього вигляду тривала кілька годин. Жінки, у тому числі і медичні працівники, змогли проконсультуватися у професійних стилістів. Всім бажаючим майстри робили зачіски, макіяж і спа-процедури. Усі мами також отримали пам’ятні подарунки від спонсорів акції.

Довідково: Відділення дитячої онкогематології є єдиною в Криму установою охорони здоров’я, де отримують лікування діти зі злоякісними захворюваннями крові. Тут одночасно можуть проходити лікування 35 дітей. Тривалість курсу лікування однієї дитини з гострим лейкозом – два роки, з них у стаціонарі пацієнт проводить у середньому до 12 місяців. Діти з гострим лейкозом – найбільша група хворих (35%), на другому місці пухлини головного мозку (20%), треті по частоті захворювання – лімфоми (12%).

Джерело: Прес-служба МОЗ АРК