У Львові акція – поділися книжкою зі сільською бібліотекою 18 Травня 2012 12:55

Людей запрошують долучитися до благодійної акції «100 книжок для сільської бібліотеки», розпочатої цього року в Києві і підхопленої Харковом, Одесою, Вінницею, Полтавою та Львовом.

Зважаючи на вкрай скрутне становище з надходженням книжок до бібліотек взагалі, а до сільських бібліотек особливо, з метою підтримати ініціативних бібліотекарів та читачів віддалених місць, організатори акції вдячно приймають книжки у тих, хто хоче поділитися ними, та переправляють їх до сільських бібліотек. Мета акції – звільнити книжки з паралічу на полицях і передати їх до теплих і небайдужих рук читачів.

За три місяці тривання акції було відправлено по 200-300 книжок у 16 сільських бібліотек України (Чернігівська, Полтавська, Черкаська, Вінницька, Харківська, Херсонська області), книжками щедро поділилися українські письменники Ірен Роздобудько, Міла Іванцова, Олександр Єсаулов, Наталка та Олександр Шевченки, Олександр Ірванець, а також небайдужі прості читачі. Події акції та звіти про надходження книжок у сільські бібліотеки висвітлюються у соцмережі «Фейсбук» у групі «100 книжок для сільської бібліотеки!»

Організатори дякують всім, хто долучився до акції. Добра справа єднає добрих людей!

Сільські бібліотеки будуть особливо раді творам українських сучасних авторів, дитячим книжкам, творам зі шкільної програми, класичній та сучасній зарубіжній літературі.

У Львові книжки можна приносити до книгарні «Є», що на просп. Свободи, 7. Біля каси є спеціальна скринька для книжок.

Джерело: ЗІК