У Києві пройшов круглий стіл «Міжсекторальне партнерство як чинник розвитку громад: європейський досвід» 25 Травня 2012 19:08

У Києві пройшов круглий стіл «Міжсекторальне партнерство як чинник розвитку громад: європейський досвід»

25 травня 2012 року в Київському міському Будинку вчителя пройшов круглий стіл «Міжсекторальне партнерство як чинник розвитку громад: європейський досвід». Захід організований Інститутом екуменічних студій Українського католицького університету в рамках проекту «Екуменічний соціальний тиждень» за підтримки Асоціації благодійників України та МІ «Серце в долоньках» (м. Київ).

У круглому столі взяли участь представники громадських і благодійних організацій з Києва та Львова, зокрема – фондів «Планета взаємодопомоги», Покрови Пресвятої Богородиці, «Карітас України», організацій «Дитина з майбутнім», «Вікімедіа Україна». Його модераторами виступили виконавчий директор Інституту екуменічних студій УКУ Галина Бохонко і Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

Доповідачі представили місцевий досвід співпраці між владою, громадськими організаціями, церквою, навчальними закладами, бізнесом, розглянули благодійність та волонтерство як шлях до становлення нового громадянського суспільства. Учасники круглого столу погодилися, що потрібно створити середовище для конструктивної співпраці та обміну досвідом між владою та громадським сектором, бізнесом, церковними спільнотами і т.д. У виступах наголошувалося на необхідності впровадження механізмів, що сприяють прозорій та ефективній співпраці платників податків з громадянськими організаціями.

Також була висловлена пропозиція розвивати мережу Екуменічних соціальних тижнів в Україні задля обміну досвідом, об’єднання зусиль представників різних секторів задля вирішення спільних соціальних потреб, підсилення міжсекторального партнерства.

Учасники круглого столу вирішили, зокрема, об’єднати зусилля у поширенні досвіду міжсекторального партнерства в рамках проекту «Екуменічний соціальний тиждень», підтримати проект «Відсоткова філантропія», проводити подібні круглі столи протягом року із залученням міжнародних та українських фахівців, які задіяні у сферах розвитку громадянського суспільства, благодійництва тощо.


Галерея (9 фото)

* Для перегляду клікніть на фото