Ще два фонди отримали сертифікати Національного рейтингу «Компас благодійності України» 27 Червня 2024 14:40

МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» та  МБФ «Здоров’я українського народу» за результатами оцінювання діяльності організацій отримали найвищі оцінки Національного рейтингу «Компас благодійності України» – 5 зірок.

Під час проведення рейтенгування МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» набрав 107 балів у Національному рейтингу «Компас благодійності України». Натомість МБФ «Здоров’я українського народу» має 120 балів.

Представники фондів отримали свої дипломи під час церемонії нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України». І МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» і  МБФ «Здоров’я українського народу» були серед переможців цьогорічного Конкурсу. Сертифікати вручив віце-президент Асоціації Олександр Олійник та виконавча директорка асоціації Оксана Лобко.

Вітаємо колег з сертифікацією, дякуємо за довіру та бажаємо наснаги на подальшу продуктивну роботу.

Довідково: Сертифікат номінанта рейтингу «Компас благодійності України» – це документ, що адресований партнерам та благодійним організаціям, які зацікавлені у підтвердженні відповідності своєї прозорої та доброчесної діяльності вимогам податкової звітності, дотриманні міжнародних стандартів у здійсненні благодійної діяльності та фактично спрямований на підвищення конкурентоспроможності номінанта серед організацій неприбуткового сектору.

Добровільна сертифікація благодійного фонду через участь у Рейтингу – це новий галузевий еталон надійності, порядності, доброчесності та прозорості у діяльності благодійної організації.

Нагадаємо, що добровільне рейтингування благодійних організацій – це відкрита система обліку діяльності організацій, можливість публічно підтвердити прозорість та підзвітність своєї діяльності та показати ефективність роботи із залученими коштами. Завдяки оцінюванню в рамках рейтингу «Компас благодійності України» благодійні організації опосередковано отримують від суспільства «зірку довіри» для своєї подальшої прозорої та ефективної роботи, для підвищення обізнаності суспільства з їхньою діяльністю та потенційного збільшення фінансування благодійних проєктів.