Представники Асоціації благодійників України взяли участь у Літніх зборах Глобального договору ООН 1 Червня 2012 16:22

Представники Асоціації благодійників України взяли участь у Літніх зборах Глобального договору ООН

31 травня 2012 року в Києві в приміщенні Києво-Могилянської бізнес-школи відбулися Літні збори Глобального договору ООН.

У заході взяли участь координатор Системи ООН в України Олів’є Адам, члени Організаційного комітету мережі Глобального договору 2012-2013 на чолі з його головою Джоком Мендозою-Вілсоном, представники організацій – членів Глобального договору ООН. Від імені Асоціації благодійників України на зустрічі була присутня виконавчий директор Юлія Яндрова.

Під час зустрічі були обговорені питання стратегії розвитку мережі, участі українського бізнесу у конференції Ріо+20 та корпоративного форуму зі сталого розвитку та інші.

Глобальний договір був заснований 1999 року Генеральним секретарем ООН Кофі Аннаном. Метою Договору є розповсюдження десяти універсальних принципів стратегії діяльності ділових кіл в усьому світі. Ці десять принципів стосуються сфер прав людини, трудових відносин, навколишнього середовища та боротьби з корупцією. Згідно ним, ділові кола мають підтримувати та поважати захист міжнародних прав людини, підтримувати свободу зібрань, ліквідацію усіх форм примусової праці, ліквідацію дитячої праці, дискримінації при прийомі на роботу, а також повинні підтримувати розвиток і розповсюдження екологічно безпечних технологій, боротися з корупцією. Сьогодні Глобальний договір – це міжнародна мережа, до якої входять більше ніж 6 500 компаній з понад 130 країн світу, які співпрацюють заради стабільного економічного розвитку.

Асоціація благодійників України приєдналася до Глобального договору ООН у березні 2012 року.


Галерея (6 фото)

* Для перегляду клікніть на фото