Благодійництво в українських реаліях на «Першому національному» 6 Червня 2012 14:15

Чи модно в Україні займатися благодійництвом? Чи мають меценати сплачувати податки? Ці та інші питання обговорюватимуться у програмі «Досвід» на «Першому національному» 7 червня о 21:30. Тема випуску: «Благодійність та меценатство».

У ході програми розглядатимуться наступні питання:

  • чи мають втручатися до проблеми благодійники у той момент, коли держава нічого не може зробити;
  • чи має держава допомагати благодійникам, або навпаки – благодійники мають допомагати державі;
  • чи треба контролювати діяльність благодійних фондів;
  • як відрізнити меценатів від благодійників, а їх разом – від шахраїв;
  • чи має право держава блокувати рахунки благодійних фондів та ін.

Також підніматиметься питання щодо змін до благодійного законодавства. Мова йде, зокрема, про законопроект «Про благодійництво та благодійні організації» №6343, ухвалений Верховною Радою у першому читанні ще 17 травня 2011 року.

У дискусії в програмі «Досвід» візьмуть участь Марина Ставнійчук (радник Президента України – керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України), представники Державної податкової служби та Київської міської державної адміністрації, Олександр Вінніков (Мережа розвитку європейського права), а також представники провідних благодійних фондів, серед яких Анатолій Заболотний (директор БФ «Розвиток України»), Олександр Максимчук (Президент Асоціації благодійників України), Віктор Лях (виконавчий директор Фонду «Східна Європа»), Анна Гулевська-Черниш (директор Українського форуму благодійників).

Нагадаємо, що Український незалежний центр політичних досліджень, який з 2008 року бере участь у робочій групі по реформуванню благодійного законодавства, долучився до розробки законопроекту «Про благодійництво та благодійні організації» №6343. Проект закону підтриманий одинадцятьма найбільшими благодійними фондами України.

Джерело: Громадський простір