Скаути провели екологічну акцію «Вперед, рятувальники!» 25 Червня 2012 17:55

Бармашовські скаути успішно провели екологічну акцію «Вперед, рятувальники!» із благоустрою території села.

Діти регулярно збираються разом, ходять у походи. Але скаутам хочеться не тільки розваг – їм не важко зробити своє рідне село чистішим та красивішим.

Як завжди – збір скаутів відбувся в бібліотеці. Для дітей це місце вже здається рідним гніздечком, воно об’єднує всіх. Ідейний натхненник, керівник проекту «Запали свою зірку» Тетяна Сушко завжди зустрічає скаутів з хорошим настроєм. І цей день не став винятком. День для прибирання видався вдалим, незважаючи на пекуче сонце. Скаути очистили від сміття та сухої трави пам’ятник і поклінний хрест. Роботу поділили так: дівчата рвали траву, молодші хлопці – її виносили. Юнаки вирушили звільняти територію від акації, яка сильно заросла. Старші командири патрулів, як завжди, оперативно впоралися зі своїми завданнями і допомагали молодшим скаутам.

Робота не здалася нудною. Прибираючи, діти спілкувалися між собою, веселилися, і це згуртувало їх ще більше. Повністю прибравши територію, вони прикрасили хрест різнокольоровими стрічками і обв’язали рушником ікону. На славу потрудившись, задоволені виконаною роботою, скаути вирушили на річку охолоджуватися і відпочивати. Накупавшись вдосталь, діти веселі вирушили додому відновлювати сили, а також ділитися враженнями з друзями та батьками.

В цей день зроблено багато пам’ятних фотографій, дивлячись на які, дітям буде приємно згадати, як весело вони проводили літо. Юні скаути просто не можуть сумувати. Працьовиті, завжди готові прийти на допомогу, завзяті і життєрадісні, піднімуть настрій кому завгодно. «Разом – ми одна велика дружна сім’я», – коментує Анжела Меленкова, вожата скаутського загону.

Проект «Запали свою зірку» реалізується Бармашовською бібліотекою-філією Жовтневої ЦБС за підтримки соціальної програми «Територія РУСАЛу».

Портал «Громадський простір»