БФ «Благомай» допоміг дітям з дитячого будинку здійснити подорож Сонячною системою 6 Липня 2012 12:41

Наприкінці червня за сприяння БФ «Благомай» вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей (с. Копилов Київської області) отримали можливість здійснити захоплюючу «подорож» Сонячною системою. Здійснити її допомогли Юрій Шевера, керівник Київського музею фантастики і космонавтики, Микола Маранчак, фахівець з освітніми програмами сімейного Центру розвитку та розваг «Дивосвіт», Марія Завадка офіційний представник видавничого дому «Наутілус» (м. Львів), Денис Хрулін, член Правління БФ «Благомай».

Дві години тривали цікаві заняття – бесіда-лекція з дітьми про астрономію з демонстрацією лінз та їх можливостей; спостереження в телескопи (сонячний телескоп безпосередньо для спостереження за Сонцем, нічний телескоп – для демонстрації взагалі можливостей телескопів і спостереженням за наземними об’єктами); показ 15-хвилинного фільму «Подорож Сонячною системою» (сценарій і монтаж Миколи Маранчака). Фінальним акордом дитячого свята стало вручення подарунків від львівського видавничого дому «Наутілус».

БФ «Благомай» регулярно проводить тематичні уроки і майстер-класи у дитячих будинках Київської області. Бажаючі приєднатися до проведення подібних заходів можуть писати на адресу: [email protected].