Підтримайте Закон «Про благодійництво та благодійні організації»! 6 Липня 2012 14:50

Асоціація благодійників України підтримує ухвалення 5-го липня Верховною Радою України законопроекту «Про благодійництво та благодійні організації» №6343.

Закон визначає загальні засади благодійної діяльності в Україні, забезпечує правове регулювання відносин у суспільстві, спрямованих на розвиток благодійної діяльності, утвердження гуманізму і милосердя, забезпечує сприятливі умови для утворення і діяльності благодійних організацій.

Зокрема, новим Законом передбачено спрощення процедур реєстрації благодійних організацій, надання благодійникам більших можливостей для діяльності та розвитку.

Закон набере чинності лише після підписання Президентом України. Проте, в громадському та благодійному секторі існують побоювання, що Президент може скористатися правом «вето» і не дати можливостей цьому Закону вступити в дію.

Ми підтримуємо громадські ініціативи та просимо членські та партнерські організації звернутися з листом-зверненням на адресу Президента України. Такого листа сьогодні підписав Президент Асоціації благодійників Олександр Максимчук.

Текст листа

Потрібно взяти цей лист за основу, роздрукувати його на бланку організації, підписати, поставити печатку і надіслати оригінал листа до 13 липня 2012 року на поштову адресу: Президенту України В. Януковичу, вул. Банкова, 11, м. Київ, 01220.