Акція «Комп’ютер другу» 9 Липня 2012 14:41

Міжнародний благодійний фонд «Планета Взаємодопомоги», Бердичівська міська громадська організація інвалідів-візочників «Стимул» та Дитячий навчально-реабілітаційний центр «Насіння Надії» запрошують Вас приєднатись до благодійної акції «Комп’ютер другу», в рамках проекту створення в м. Бердичеві Центру активної соціокультурної та фізичної реабілітації інвалідів-візочників та дітей-інвалідів «На Рівних».

Мета проекту – сприяти розвитку благодійності та взаємодопомоги, створити сприятливі умови для самореалізації та інтеграції в суспільство людей з обмеженими фізичними можливостями.

У Бердичеві проживає біля 1 000 людей з обмеженими фізичними можливостями, серед них є чимало бажаючих навчатись. Але часто неадаптоване середовище, відсутність сучасних засобів комунікації роблять їх відірваними та ізольованими від навколишнього світу. Процес самоосвіти неможливий без доступу до інформаційного простору, та, на жаль, в більшості не вистачає коштів на придбання комп’ютерної техніки та інших сучасних засобів комунікації.

Сьогодні комп’ютери наявні майже в усіх установах та організаціях, чимало комп’ютерної техніки знаходиться і в приватному користуванні.

Оскільки технічний прогрес не стоїть на місці і техніка стає застарілою для використання в серйозних професійних цілях, всі намагаються замінити комп’ютер на новіший, більш прогресивніший.

Нерідко постає запитання: куди подіти старий комп’ютер?

Саме у такому випадку пропонується всім небайдужим долучитись до благодійної акції «Комп’ютер другу», в рамках проекту «На Рівних», і передати свій улюблений, але вже «не новий» комп’ютер у надійні руки людей, яким він принесе радість, можливість пізнання та самореалізації.

Джерело: «Громадський простір»