Учасники міжнародних навчань «Сі бриз-2012» відвідали вихованців Одеського дитячого будинку «Перлинка» 20 Липня 2012 14:59

В рамках благодійної акції «Військові – дітям» учасники міжнародних миротворчих навчань «Сі бриз-2012» відвідали вихованців одеського дитячого будинку «Перлинка». Військові моряки на чолі зі співдиректором навчань капітаном 1-го рангу ВМС США Джеймсом Екеном вручили маленьким вихованцям закладу військові сувеніри, іграшки та солодощі.

На початку зустрічі гості розповіли дітлахам про військову службу. А малеча прочитала дорослим вірші та заспівала пісень, подарувала їм свої малюнки. На завершення спільної зустрічі господарі запросили моряків до столу, пригостили чаєм і тістечками.

За словами капітана 1-го рангу Джеймса Екена, благочинні акції військових мають багаторічні традиції, адже люди у погонах завжди намагалися оточити дітей піклуванням, допомогти їм побачити світ іншими очима, знайти ціль у житті і знов повірити у світлі та добрі почуття.

– Ми регулярно запрошуємо дітлахів на військові кораблі і робимо це заради їх щирих посмішок і доброго настрою. Дитинство є щасливою порою очікування і надій. Тож для дітей, які залишилися без батьківського піклування, досить важливо відчувати постійну увагу, турботу і ласку дорослих, – підкреслив офіцер.

Директор дитячого будинку Світлана Петрова зазначила, що шефство військових допомагає відновити щастя в дитячих почуттях, обрати їм у майбутньому мужню професію захисника Вітчизни.

– Допомога дітям – це шляхетна місія, святий обов’язок кожного сумлінного громадянина. Можливо, саме завдяки таким спільним зустрічам у дитячих душах відбудеться розуміння, якими мають бути справжні чоловіки, – підсумував педагог.

Джерело: Міністерство оборони України