Асоціація благодійників глибоко сумує з приводу смерті Богдана Ступки 23 Липня 2012 15:23

Асоціація благодійників глибоко сумує з приводу смерті Богдана Ступки

Асоціація благодійників  співчуває близьким та рідним видатного актора, лауреата Шевченківської премії, Героя України Богдана Сильвестровича Ступки.

Обірвалося життя одного з найвідоміших українських акторів театру і кіно. Своїм талантом, самовідданою працею  він надихав мільйони глядачів.  Богдан Ступка – це людина-історія, яка символізує собою цілу епоха української культури.

Ми завжди пам’ятатимемо його не тільки як велику людину, геніального актора та обличчя України в світі. А й як нашого щирого друга і однодумця – Богдан Сильвестрович у 2009-2010 роках очолював Наглядову раду Національного конкурсу «Благодійник року». Глибоко сумуємо за цією доброю, чуйною і надзвичайно талановитою людиною, яка довго житиме у серцях мільйонів своїх шанувальників в Україні та за кордоном.

Богдан Ступка народився у смт. Куликів на Львівщині. До сцени його привчили родичі: батько співав у хорі Львівського оперного театру, мамин старший брат був там само солістом, а тітка – головним концертмейстером. 1961 року Ступка закінчив акторську студію при Львівському академічному драмтеатрі ім. М.Заньковецької і до 1978 року працював у цьому театрі. Його творчим наставником був Сергій Данченко, який 1978 року очолив Київський академічний драмтеатр ім. І.Франка. Того ж року на запрошення свого наставника, Богдан Ступка перейшов до цього театру. 1984 року він закінчив заочне відділення театрознавчого факультету Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого.

Протягом 1999–2001 років був міністром культури і мистецтв України. 2001 року після смерті Сергія Данченка Богдан Ступка очолив Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка. За свою кар’єру, окрім театральних постав, виконав понад 100 ролей у кіно.

Прощання з актором відбудеться у вівторок на сцені столичного театру імені Івана Франка. Поховають Богдана Ступку на Байковому кладовищі в Києві.