Фонд «Україна 3000» передав книги для бібліотек Новоушиччини 24 Липня 2012 13:43

23 липня 2012 року Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» в рамках програми «Україна: крок за кроком» надав благодійну допомогу у вигляді наукової та художньої літератури для укомплектування фондів Новоушицької центральної бібліотечної системи (Вінницька область). Бібліотечна система Новоушицького району об’єднує 2 районні бібліотеки та 30 сільських бібліотек-філій.

Сьогодні більшість сільських бібліотек мають серйозну проблему в оновленні книжкових фондів, більшість видань яких датуються 1970-1980-ми роками і не користуються попитом у читачів. Відсутність належного фінансування на селі не дає можливості поповнювати свої фонди новими книгами.

Комплект книг, які були передані Фондом, складається з 448 примірників видань «Людина», «Свіча пам’яті» В. Борисенко, «Геноцид українців: деформація народної культури» О. Стасюк, «Великий Терор» і «Жнива скорботи» Р. Конквеста, «Голодомор в Україні» Н. Дюк, «Поетична Червона книга України», «Пастораль річечки. Антологія», «В тенетах двох закриток», «Мед для мами» англійською та українською мовами, «Будиночок з води», «Мати і дитина», «Рух опору в Україні». Загальна вартість переданих книг – близько 15 тис. грн.